به گزارش نما، حسن هانیزاده کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با فارس، در واکنش به حمله احتمالی آمریکا به سوریه گفت: دولت سوریه در طول چهار دهه گذشته به ویژه از زمانی که مرحوم حافظ اسد ریاست جمهوری این کشور را بر عهده داشت، حمایت از ملت مظلوم فلسطین را در دستور کار خود قرار داد و در حقیقت شکل دهنده مبارزات مردمی ضدصهیونیستی بود.
وی ادامه داد: حافظ اسد و فرزندش بشار اسد در مسیر دفاع از مقاومت مردم فلسطین متحمل فشارهای زیادی از جمله حملات مستقیم نظامی ارتش رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات نظامی سوریه، شدند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه نقش ملت ایران را در حمایت از مردم سوریه اساسی خواند و اظهار داشت: با توجه به اینکه در طول دوران هشت سال دفاع مقدس، حافظ اسد رئیس جمهور وقت سوریه تنها حکومت عربی بود که از مواضع جمهوری اسلامی ایران دفاع میکرد، لذا در حال حاضر ملت ایران باید از مردم سوریه حمایت کند.
هانیزاده به عقب نشینی اوباما از حمله به سوریه اشاره کرد و افزود: اوباما در طول دو هفته گذشته در حمله به سوریه مصمم بود و حتی ساعت صفر حمله را نیز تعیین کرده بود اما به دلیل اینکه سوریه سیاست توازن وحشت را در پیش گرفت و اعلام کرد در صورتی که آمریکا سوریه را مورد حمله قرار دهد، سوریه مراکز نظامی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی مورد هدف قرار خواهد داد، موجب شد که تردیدهایی در کاخ سفید و رهبران آمریکا از جمله اوباما پیش بیاید و در نهایت وی به درخواست لابی صهیونیستی حمله را متوقف کند.
وی با بیان اینکه اوباما تلاش کرد، کنگره آمریکا را شریک جرم خود کرده و از این طریق برای حمله به سوریه مجوز بگیرد، خاطر نشان کرد: تهدید سوریه علیه مراکز نظامی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی یک عامل بازدارندهای بود که موجب شد اوباما در صدور فرمان حمله به سوریه دچار تردید شود و توپ را در زمین کنگره آمریکا پرتاب کند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: اوباما حتی نتوانست یک اجماع جهانی و بین المللی را نیز علیه سوریه ایجاد نماید.
هانیزاده لابی صهیونیستی را محرک اصلی اوباما برای حمله به سوریه برشمرد و افزود: اوباما با شعار تغییر در سیاست خارجی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حاضر شد اما در مسیر راه و از آنجایی که وی خود را وامدار لابی صهیونیستی میداند تحت تاثیر فشار رژیم اشغالگر قدس تلاش میکند تا از طریق حمله به برخی کشورهای ضد صهیونیستی از جمله سوریه به نوعی اعتبار از دست رفته خود را نزد صهیونیستها بازیابی کند و در مسیری که این لابی تعیین میکند، حرکت نماید.
وی در پایان به شکست آمریکا در جنگهای افغانستان و عراق و ضعف این کشور در جنگهای زمینی اشاره کرد و متذکر شد: اوباما با استفاده از تجربه شکست در افغانستان و عراق سعی میکند از دخالت نظامی مستقیم در سوریه خود داری نماید و اگر حملهای به این کشور داشته باشد این حمله نظامی به صورت پرتاب موشک و از راه دور خواهد بود و در همین راستا نیز اوباما اخیرا اعلام کرده است که قصد ندارد به سوریه از طریق زمینی حمله نماید.
اوباما با حمله به سوریه بدنبال اعتبار از دست رفته خود نزد صهیونیستهاست
یك كارشناس مسایل خاورمیانه گفت: از آنجایی كه اوباما خود را وامدار لابی صهیونیستی میداند، در تلاش است تا از طریق حمله به برخی كشورهای ضد صهیونیستی از جمله سوریه به نوعی اعتبار از دست رفته خود را نزد صهیونیستها بازیابی كند.
۱۳۹۲/۶/۱۸

