نسخه چاپی

سارس سعودی در كمین حجاج ایرانی

قائم مقام دانشگاه علوم پزشكی مازندران از خطر شیوع نوع جدیدی از بیماری تنفسی در منطقه خاورمیانه خبر داد و گفت: این بیماری كه به نام سارس سعودی شناخته می‌شود در كمین حجاج ایرانی است.

به گزارش نما، فرهنگ بابا محمودی در حاشیه سمینار یک روزه بوتولیسم در گفت‌وگو با فارس در آمل با اشاره به اینکه از سال 2012 حدود یک سال پیش در منطقه خاورمیانه به ویژه در عربستان سعودی یک بیماری حاد تنفسی شروع شده است، افزود: این بیماری ابتدا توسط یک مرد 60 ساله سعودی با اختلال تنفسی آغاز شده که بیمار پس از مشکلات تنفسی با اختلال کلیوی همراه شده و فوت شده است.

وی با بیان اینکه این به عنوان اعلام این بیماری در منطقه بود که به تدریج بیشتر شد، اظهار داشت: از آن زمان بر اساس آخرین اخبار از چهار کشور عربی عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و یمن و در تعدادی از کشورهای اروپایی ایتالیا، آلمان، انگلیس، تونس و فرانسه این بیماری گزارش شده است.

متخصص بیماری‌های عفونی گرمسیری با اشاره به علائم این بیماری تصریح کرد: در این بیماری فرد ابتدا دچار تب شدید و سرفه شده و با تنگی نفس و ناراحتی تنفسی مراجعه می‌کند اما این ویروس کلیه بیمار را نیز هدف قرار داده و کلیه را از کار می‌اندازد.

وی با اعلام اینکه از هر دو نفر مبتلا به این بیماری یک نفر منجر به فوت می‌شود، افزود: 50 درصد افراد گزارش شده مبتلا شده به این فوت می‌کنند.

آنفلوآنزای جهش یافته در راه است

این مسئول با اشاره به اینکه این ویروس از نوع آنفلوآنزا بوده است، ادامه داد: در سال 2003 عامل سارس از چین وارد شد که عامل آن یک کرونوویروس بود که با بقیه ویروس‌ها متفاوت بود و این ویروس جدید نیز با بقیه کرونوویروس‌ها متفاوت است.

وی تاکید کرد: این یک نوع آنفلوآنزا با ویروس جهش یافته است.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه نخستین بار یک ویروس شناس مصری در عربستان این ویروس را شناسایی کرده است، گفت: این ویروس در حال گردش است.

اعلام خطر سازمان بهداشت جهانی

وی گفت: سازمان بهداشت جهانی درباره این ویروس اعلام خطر کرده و گفته است که این ویروس ممکن است مانند آنفلوآنزا همه‌گیر شود.

بابامحمودی با اشاره به اینکه این ویروس به نام نرس یا همان سندرم تنفسی خاورمیانه است، تاکید کرد: این ویروس یک کرونوویروس جدیدی است که از آن به نام سارس سعودی نام می‌برند.

ایران در پهنه ابتلا به سارس سعودی

وی با بیان اینکه آخرین گزارش‌ها حاکی است که از 114 مورد فرد مبتلا شده به این بیماری در کشورهای مختلف 54 مورد مرگ به مرگ منتهی شده است، اظهار داشت: این بیماری هنوز در ایران مشاهده نشده اما در منطقه خاورمیانه، ایران را جز پهنه این ویروس محسوب کرده‌اند.

این استاد دانشگاه اعلام کرد: درمان قطعی و واکسن خاصی برای این بیماری وجود ندارد و تنها راه پیشگیری از آن جلوگیری از سرفه و تماس تنفسی است چون اگر فاصله انسان‌ها کمتر از یک متر باشد همه بیماری‌های تنفسی قابل انتقال است و در مکه و مدینه به دلیل اینکه این تماس تنگاتنگ است افرادی که می‌خواهند سرفه کنند یا احساس سرماخوردگی دارند باید جلوی دهان خود را بگیرند.

حجاج مراقب باشند

این مسئول با تاکید بر اینکه خیلی انتقال انسان به انسان این ویروس قوی نشده است، گفت: مخاط تنفسی انسان دارای دو سلول تاژک دار و بی تاژک است و این ویروس بر عکس ویروس‌های قبلی که تاژک دار را هدف قرار می‌دادند نمی تواند تاژک دار را مختل کند و تنها سلول‌های بی تاژک را هدف قرار می‌دهد و به دلیل اینکه سلول‌های بی تاژک 20 درصد تنفس انسان را موجب می‌شوند بنابراین توان انتقال و ورود چندانی ندارد اما باید به هشدارها توجه کرد.

۱۳۹۲/۶/۲۳

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...