نسخه چاپی

گام مثبت سوریه در پیوستن به كنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی

عکس خبري -گام مثبت سوريه در پيوستن به کنوانسيون منع سلاح‌هاي شيميايي

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینكه بازرسان كاربرد سلاح شیمیایی در سوریه را تأیید ولی مقصر مشخص نشده، گفت:‌ تفسیرها در این زمینه نباید به سمت جوسازی و فضاسازی پیش برود و پیوستن سوریه به كنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی گام مثبتی است.

به گزارش نما به نقل از فارس، مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه نشست هفتگی امروز (سه‌شنبه) با خبرنگاران درباره انتشار اخباری مبنی بر نامه اخیر اوباما به رئیس‌ جمهور کشورمان، عنوان کرد: آنگونه که در خبرها مشاهده کردیم این نامه رد و بدل شده و مربوط به تبریک به انتخاب آقای روحانی بود و ایشان هم در پاسخ ضمن تشکر نکاتی را در حوزه‌های مورد نظر بیان کرد.

وی توضیح داد که سازوکار تبادل پیام بین دو کشور از کانال‌های دیپلماتیک جاری انجام می‌شود.

یکی از خبرنگاران درباره محور‌های سخنرانی روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل و اخبار منتشر شده مبنی بر دیدار احتمالی برخی از مقامات کشورمان با مقامات آمریکایی سؤال کرد که افخم پاسخ داد: هیچ‌گونه برنامه‌ ملاقات با مقامات آمریکایی در برنامه سفر رئیس‌ جمهور کشورمان به نیویورک وجود ندارد. چنانچه در چارچوب 1+5 روند کار به سمتی پیش برود که اضطرار و ملاقاتی تنظیم شود این کار در چارچوب 1+5 انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره لغو تحریم‌‌های اتحادیه اروپا علیه کشورمان، با بیان اینکه این مسئله یکسری مراحل قضایی و قانونی خود را طی می‌کند و باید دنبال شود تا به نتیجه برسد، گفت: در حال حاضر در این زمینه اظهارنظر خاصی نداریم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره تیم مذاکره کننده ایران با گروه 1+5 نیز اظهار داشت: همزمان با مشخص شدن کارشناسان و طی مراحل داخلی در وزارت خارجه، که بررسی‌های لازم در حال انجام است اسامی اعضای تیم دقیق اعلام خواهد شد و فعلا اطلاع‌رسانی زودرسی در این زمینه نداریم.

افخم در پاسخ به سوالی درباره سفر رئیس جمهور به نیویورک، با بیان اینکه مجمع عمومی یکی از مهم‌ترین رویدادهای بین‌المللی است که با توجه به سطح شرکت کشورها و حضور جمعی از سران و وزرای خارجه یک رویداد منحصر به فرد است، عنوان کرد: درباره دیدارها و زمان‌بندی آن در زمان مناسب اطلاع‌رسانی می‌شود و اطلاع‌رسانی را مطابق با حضور رئیس ‌جمهور در نیویورک اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره انتشار گزارش سازمان ملل درباره حمله شیمیایی در سوریه و موضع ایران در این باره، گفت: جمهوری اسلامی ایران از قربانیان کاربرد سلاح‌های شیمیایی است و همواره مخالفت خود را با تولید، انباشت و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی از جمله سلاح‌های شیمیایی اعلام کرده‌ایم. مواضع صریح ما در این زمینه به طور مشخص اعلام شده است.

وی افزود: بازرسان بحث کاربرد را تأیید کرده‌اند ولی گزارش بازرسان مقصر و استفاده ‌کننده را مشخص نکرده و تفسیرها در این زمینه نباید به سمت جوسازی و فضاسازی پیش برود. مسلم این است که همکاری و پیوستن سوریه به کنوانسیون منع سلاح‌های شیمیایی گام مثبتی است، اما نگرانی‌ها نسبت به عدم پیوستن سایر کشورها و از جمله رژیم صهیونیستی به این کنوانسیون وجود دارد.

افخم تصریح کرد: ما خواستار عاری شدن منطقه از هرگونه سلاح کشتار جمعی هستیم و باید تدابیر به سمتی برود که این نگرانی‌ها رفع شود. نگرانی جدی‌تر در خصوص خطرات در اختیار داشتن اینگونه سلاح‌ها از سوی گروه‌های تکفیری و تروریستی است. بازیگران غیردولتی چنانچه این سلاح‌ها را در اختیار داشته باشند که شواهدی در این زمینه منتشر شده تبعات و خطرات آن بسیار بزرگ‌تر است که باید این نگرانی‌ها در نظر گرفته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: در عین حال امیدواریم سازوکاری که درباره سوریه به کار می‌رود بر اساس فعالیت و مقررات سازمان‌های بین‌المللی تخصصی از جمله سازمان منع سلاح‌های شیمیایی دنبال شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات حسین موسویان از مذاکره کننده‌گان سابق ایران مبنی بر اینکه مقام معظم رهبری مجوز ورود دولت روحانی برای مذاکره مستقیم با آمریکا را صادر کرده‌اند، گفت: ما هم این خبر را در رسانه‌ها دیده‌ایم، اما فعلا امکان تایید آن را نداریم.

یکی از خبرنگاران به تأکید رئیس‌ جمهور فرانسه مبنی بر ضرورت اعمال گزینه نظامی علیه سوریه اشاره کرد و نظر افخم را جویا شد که وی در این باره گفت: آنچه که مسلم است این است که جامعه بین‌المللی با ابتکاری که روسیه به کار گرفت و تفاهماتی که در ژنو انجام داد یک قدم مهم برای دوری از جنگ برداشت. امیدواریم هرگونه تندروی که صحنه منطقه و بین‌الملل را به سوی گام‌های غیرقابل برگشت هدایت می‌کند و فضاسازی را به آن سمت می‌برد به تعدیل و اعتدال لازم برگردد. افکار عمومی جهان از این اقدام به عنوان گامی ضدجنگ استقبال کرده‌اند.

وی گفت:‌ انتظار می‌رود همه دولت‌ها مسئولانه برای عدم وقوع جنگ و درگیری در منطقه گام بردارند و از سازوکارها و ظرفیت نهادهای بین‌المللی و حقوق بین‌الملل برای حل و فصل موضوعات بهره‌برداری شود.

خبرنگاری با اشاره به انتقال پرونده هسته‌ای به وزارت خارجه از افخم پرسید تیم مذاکره‌ کننده با اتخاذ چه برنامه‌هایی می‌تواند نگاه سیاسی غرب را از پرونده هسته‌ای بردارد و آیا کمیته‌ای در وزارت خارجه بدین منظور تشکیل شده؟ که وی گفت: اینکه چه تیمی مذاکرات را دنبال کند بحث دوم است. مهم احقاق حقوق مسلم ملت ایران در استفاده از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای است که شامل غنی‌سازی در داخل خاک ایران می‌شود. گروه مذاکره‌ کننده جدید هم که کار خود را شروع خواهد کرد و الان مقدمات آن شروع شده، قطعا این مهم را در دستور کار و اولویت خود دارد و سازوکار اصلی برای تیم مذاکره‌کننده احقاق این حقوق مسلم است که بتوان بر مبنای احترام متقابل و رفع نگرانی‌های متقابل و در یک جدول زمان‌بندی و نه مذاکرات هسته‌ای بدون زمان‌بندی موضوع را دنبال کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات منتسب به هاشمی رفسنجانی درباره استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی و پیگیری‌ها درباره جعل این اظهارات، گفت: آقای هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صریحا این خبر را رد و مواضع خود را اعلام کردند و وزارت خارجه نیز در این باره موضع‌گیری داشت.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات حقوقی و قضایی را در این باره دفتر ایشان دنبال می‌کند.

افخم درباره اخبار منتشر شده مبنی بر دیدار روحانی و هیگ در حاشیه نشست عمومی مجمع سازمان ملل گفت: ملاقات و مذاکرات وزرای خارجه دو کشور در دستور کار است و سایر خبرسازی‌ها در این زمینه بی‌اساس است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره از سرگیری روابط تهران و لندن نیز اظهار داشت: کامرون متعاقب شروع به کار دولت یازدهم نامه‌ای را برای آقای روحانی فرستاد که پاسخ آن نامه داده شد، علاقه‌مند‌ی آنها برای ارتقای روابط اعلام شده و ما هم موارد را بررسی می‌کنیم و متناسب با مقررات و قوانین خود پس از بررسی‌ها، نظراتمان را اعلام خواهیم کرد.

۱۳۹۲/۶/۲۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...