نسخه چاپی

با اشاره به سفر روحاني به نيويورك

نیویورك‌تایمز: ایران باید در ابتكار عمل‌ها در خصوص سوریه مشاركت داده شود

یك روزنامه آمریكایی با اشاره به نقش ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك، گزارش كرد از آنجایی كه ایران قربانی سلاح‌های شیمیایی عراق بوده، بهتر است در ابتكار عمل‌هایی كه برای سوریه در نظر گرفته می‌شود، مشاركت داده شود.

به گزارش نما به نقل از فارس، نیویورک‌تایمز در سرمقاله خود نوشت که تمام نگاه‌ها در مجمع عمومی سازمان ملل که این هفته تشکیل می‌شود به «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران است. روحانی از زمانیکه در ماه آگوست صدارت را برعهده گرفته است، سیگنال‌های ترغیب‌کننده‌ای درباره تمایل خود برای تعامل سازنده با غرب نشان داده است.

سخنرانی روز سه‌شنبه روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل به وی این فرصت را می‌دهد تا شواهد محکمی درباره این مسئله ارائه دهد که سخنش درباره ایجاد تغییر واقعی است.

«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که نگرانی اصلی جهان، برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود که اگر به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند اسرائیل را تهدید می‌کند و منطقه را بی‌ثبات می‌کند.

نیویورک‌تایمز ادامه داد، به واسطه برخی تصمیمات سیاسی، مشکلات فنی و برخی خرابکاری‌های رایانه‌ای توسط آمریکا و اسرائیل، ایران نتوانسته با سرعت زیاد در جهت دستیابی به قابلیت تسلیحات هسته‌ای حرکت کند اما در عین حال، این برنامه در حال پیشروی است.

بر اساس این گزارش، روحانی و دیگر مقامات ارشد ایران اعلام کردند که می‌خواهند به نگرانی‌های غرب بپردازند و ثابت کنند که برنامه هسته‌ای آنها تنها برای تولید انرژی و نه تولید سلاح است.

ایران یکی از دو کشوری است که به بقای «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه اهمیت می‌دهد و کشور دیگر روسیه است. آمریکا تا به حال حاضر نشده است ایران را در تلاش‌های دیپلماتیک با روسیه برای یافتن راه‌حل سیاسی در سوریه که شامل برگزاری کنفرانس صلح در ژنو درباره سوریه می‌شود، دخیل کند.

نیویورک‌تایمز ادامه داد: در برخی نقاط، در صورتیکه ایران مصمم باشد و درباره حرکت در جهت پیشرفت ثبات منطقه‌ای جدی باشد، باید در مدیریت اینگونه ابتکارها درباره سوریه شرکت داده شود.

بر اساس این گزارش، نیات ایران از طریق دعوت دولت این کشور برای پیوستن به آمریکا و روسیه در انجام توافق اخیر برای امحای سلاح‌های شیمیایی سوریه باید مورد آزمایش قرار گیرد. ظاهراً این یک همگرایی طبیعی است: ایران به خوبی ضربه و شلاق گاز سمی را می‌داند زیرا این کشور قربانی سلاح‌های شیمیایی عراق در حین جنگ 1980 تا 1988 ایران و عراق بوده است.

سرمقاله نیویورک‌‌تایمز در پایان نتیجه‌گیری کرد که روحانی یک تیم حرفه‌ای دارد که غرب را بخوبی درک می‌کند. «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران، مدارک دانشگاهی خود را از آمریکا دریافت کرده است و اکثر زندگی بزرگسالی خود را در آمریکا گذرانده است. کارشناسان سیاسی، خبرنگاران و رهبران تجاری اشتیاق دارند در شماری از ضیافت‌های صبحانه، شام و دیگر نشست‌هایی که روحانی و ظریف در نیویورک‌ در آن حضور دارند، شرکت کنند.

۱۳۹۲/۷/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...