نسخه چاپی

بان كي مون:

كشورها به خونریزی در سوریه پایان دهند

دبیر كل سازمان ملل از همه كشورها خواسته است با خودداری از ارسال سلاح و تلاش برای یافتن راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه، به تشدید خون‌ریزی‌ها در این كشور پایان دهند.

به گزارش نما، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، روز سه‌شنبه (2 مهر، 24 شهریور) در شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گفت: «من از همه کشورها می‌خواهم به تشدید خشونت‌ها در سوریه پایان دهند و ارسال سلاح برای همه طرف‌های درگیر را متوقف کنند.»

وی گفت همه کشورها باید طرف‌های درگیر در جنگ سوریه را به پای میز مذاکره بکشانند تا به «بزرگ‌ترین چالش برای صلح و امنیت در جهان» پایان دهند.

همچنین، بان کی مون از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه و «همه کسانی حاضر در این سالن [محل نشست مجمع عمومی] که بر وی نفوذ دارند» خواست برای برگزاری هر چه زودتر کنفرانس صلح تلاش کنند تا بحران جاری در سوریه به پایان برسد.

دبیر کل سازمان ملل در ادامه گفت جنگ در سوریه تا کنون جان بیش از 100 هزار نفر را گرفته و یک سوم مردم این کشور را مجبور به فرار از خانه‌های خود کرده است.

بان کی مون تاکید کرد: «پیروزی نظامی [در سوریه] یک توهم است. تنها پاسخ به این بحران، راه حل سیاسی است.»

وی با اشاره به استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه گفت جامعه بین المللی باید بر اساس یافته‌های بازرسان سازمان ملل، عاملان این جنایت را مجازات کند.

بان کی مون در ادامه تاکید کرد این وظیفه جامعه بین‌المللی است که بر زرادخانه شیمیایی سوریه نظارت و آن را نابود کند.

دبیر کل سازمان ملل گفت: «من مشتقانه منتظر تصویب هر چه سریع‌تر قطعنامه قابل اجرای شورای امنیت درباره سلاح‌های شیمیایی هستم.»

امریکا حکومت سوریه را به حمله شیمیایی 30 مرداد (21 اوت) علیه شهروندان این کشور در اطراف شهر دمشق متهم می‌کند. بر اساس این ادعای بی‌پایه، واشنگتن تهدید کرد به سوریه حمله خواهد کرد.

دمشق همواره ضمن رد این اتهام می‌گوید شبه‌نظامیان تکفیری این حمله را با هدف فراهم کردن زمینه مداخله نظامی خارجی در سوریه انجام داده‌اند.

دولت سوریه با پذیرش طرح پیشنهادی روسیه درباره نظارت بین المللی بر سلاح‌های شیمیایی آن کشور و سپس تخریب آن، خطر حمله احتمالی امریکا به سوریه را از بین برد.

ناآرامی‌های خونین از سال 2011 گریبان‌گیر سوریه است. بر اساس گزارش‌ها، غرب و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبه‌نظامیان سوریه حمایت می‌کنند. بر اساس گزارش‌ها، بسیاری از شورشیان مسلحی که در سوریه علیه حکومت این کشور می‌جنگند از اتباع کشورهای خارجی هستند.

این در حالی است که بر اساس بررسی موسسه مطالعات دفاعی در انگلیس که نتیجه آن در روزنامه دیلی تلگراف منتشر شد، نزدیک به 100 هزار شورشی علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه مبارزه می‌کنند.

بر پایه این بررسی که با استفاده از برآوردهای اطلاعاتی و مصاحبه با شبه‌نظامیان انجام شده است، از آغاز ناآرامی‌ها در سوریه، شبه‌نظامیان به حدود 1000 شاخه وابسته تقسیم شده‌اند.

در این میان، 10 هزار شورشی فعال در سویه که بیشتر آن‌ها خارجی هستند، برای گروه وابسته به القاعده از جمله جبهه النصره و دیگر گروه‌های شورشی مبارزه می‌کنند.

کمیساریای عالی پناهدگان سازمان ملل در بیانیه‌ای اخیر خود گفت شمار آوارگان سوری که در 29 ماه گذشته خانه‌های خود را ترک کرده‌اند به 2 میلیون نفر رسیده است.

این نهاد سازمان ملل در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که نزدیک به چهار میلیون و 200 هزار نفر از آغاز درگیری‌ها در سوریه بی‌خانمان شده‌اند.

پرس تی وی

۱۳۹۲/۷/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...