به گزارش نما، دکتر سید علی ریاض در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته از سوی پزشکان مستقر در بیمارستانهای مکه و مدینه، گفت: از هجدهم شهریورماه امسال پزشکان و پرستاران مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر به منظور پاسخگویی هر چه بهتر و سریعتر به زائران حج تمتع ۹۲ در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر شدند.
وی با اشاره به حساسیتهای حج تمتع ۹۲، گفت: کاهش زائران حج، اجراییشدن طرح پزشک مجموعه، ساخت و سازهای اطراف مسجدالحرام و شیوع گرمازدگی از جمله دغدغههای پزشکان در حج تمتع ۹۲ بود که فعالیتهای عملیاتی پزشکی متناسب با این وضعیت تدوین شد.
رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر در تشریح جزئیات عملکرد پزشکانش در مکه، گفت: تا روزگذشته ۳۶۵۰ ویزیت توسط پزشکان انجام شده که از این میان ۱۷۵ زائر در بخشهای داخلی بستری و ۲۸۰ زائر نیز در بخش اورژانس بستری شدهاند.
ریاض با اشاره به بستریشدن ۱۱۲ زائر در بخش سی سی یو، گفت: تا روز گذشته ۹۱۰ مورد مراجعه زائران به بخش رادیولوژی و ۲۲۰ زائر نیز برای سونوگرافی به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی با بیان اینکه ۶۰۰۰ مورد پاسخگویی به زائران در بخش داروخانهای ثبت شده است، گفت: تا عصر روزگذشته ۸۰۰ مورد مراجعه به بیمارستانهای سعودی ثبت شده است.
به گفته رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر، تاکنون یک زائر ایرانی به دلیل تشدید بیماری سرطانش به ایران بازگردانده شد.
ریاض با بیان اینکه کارشناسان بهداشت محیط این مرکز تاکنون از ۳۵۰ هتل بازدید کردهاند، گفت: در حال حاضر ۶۰ زائر ایرانی به دلیل مشکلاتی همچون بیماریهای قلبی، ریوی و آسیبهای جسمانی همچون شکستگی در بیمارستانهای این مرکز در مکه بستری هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت زائر ایرانی در بیمارستانهای سعودی بستری هستند، گفت: یکی از ابتکارات جالب در حج تمتع امسال آن بود که زائران بستری در بیمارستانهای مکه در قالب کاروان وقوف اضطراری نسبت به انجام اعمالشان اقدام کردند؛ به گونهای که با هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۳۰ پزشک در معیت روحانی کاروان به سمت عرفات و منا هدایت شده و پس از انجام اعمالشان، مجددا به بیمارستان مکه منتقل شدند.
بستری ۶۰ زائر در بیمارستان مكه
رییس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر از بستری بودن ۶۰ زائر ایرانی در بیمارستان مكه خبر داد.
۱۳۹۲/۷/۲۸