به گزارش نما، غلامحسین اسماعیلی در مورد اینکه آیا مبتلایان به ایدز در زندانهای کشور وجود دارند یا خیر؟، اظهار کرد: زندان بخشی از جامعه ماست و در درون زندانها نیز این بیماری وجود دارد. رییس سازمان زندانها افزود: مسالهای که موجب خوشحالی است، این است که بر اساس ارزیابیهای پایگاههای دیدهوری وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سنوات اخیر آمار مبتلایان به ایدز در زندانها کاهش یافته و این روند نزولی سال به سال بیشتر میشود.
اسماعیلی یادآور شد: همه ساله کار دیدهوری و ارزیابی شیوع ایدز در زندانها توسط پایگاههای دیدهوری وزارت بهداشت انجام میشود. رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، گفت: بر اساس تدابیر اتخاذ شده، نه تنها در خصوص شیوع بیماری ایدز در زندانها سیر صعودی نداشتیم، بلکه هر سال نسبت به سال گذشته آمار مبتلایان به ایدز در زندانها کمتر شده است.
اسماعیلی گفت: این در حالیست که طبق آمار منتشر شده در پایگاههای اطلاعرسانی، آمار ابتلا به ایدز در دنیا روند رو به رشد داشته، اما در زندانها نه تنها سیر صعودی نداشتیم، بلکه شاهد سیر نزولی نیز در این بخش بودهایم. وی ادامه داد: این مساله بیانگر آن است که همکاران ما در عرصه بهداشت و درمان در زندانها در برنامهریزی و اجرا اقدامات موثری داشتهاند.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از مسدود کردن راههای انتقال بیماری ایدز در زندانها خبر داد و گفت: شیوههای انتقال بیماری ایدز، روشهای خاصی است و این بیماری بیشتر از طریق خون، تزریق مشترک، رفتارهای جنسی و بذاق دهان انتقال مییابد. اسماعیلی با بیان این که اغلب افراد مبتلا به ایدز در زندانها، دارای سوءمصرف مواد مخدر هستند، تصریح کرد: درمان افراد معتاد، توزیع رایگان متادون بهجای مواد مخدر در میان زندانیان معتادی که برابر تشخیصهای پزشکی امکان ترک اعتیاد ندارند، مشاوره و روان درمانی و ارایه آموزشهای لازم به افراد مبتلا به ایدز از جمله اقدامات صورت گرفته برای کنترل شیوع و کاهش مبتلایان به ایدز در زندان بوده است.
رییس سازمان زندانها، گفت: البته بسیاری از مبتلایان به ایدز در زندانها کسانی هستند که قبلا از ورود به زندان بر اثر مصرف مواد و استفاده از سرنگهای تزریقی مشترک به این بیماری مبتلا شدهاند. وی افزود: بر این اساس، اکنون بیشتر مبتلایان به ایدز در زندانها جزو کسانی هستند که قبل از ورود به زندان بر اثر استفاده از سرنگهای مشترک و عدم رعایت موازین بهداشتی به این بیماری مبتلا شدهاند.
اسماعیلی با بیان اینکه این افراد بعد از ورود به زندان مورد شناسایی قرار میگیرند، افزود: پس از شناسایی، سعی میکنیم افرادی را که قابلیت ترک دارند، ترک دهیم و به کسانی هم که قابلیت ترک ندارند، متادون رایگان به عنوان یک ماده پذیرفته شده علمی و مورد تایید بخش بهداشت داده میشود. رییس سازمان زندانها گفت: کسی که متادون رایگان می گیرد دلیلی ندارد به سمت تزریق یا اعمال پرخطر برود.
به گفته وی امروز نرخ ابتلا به ایدز در زندان ها به مراتب کمتر از دروههای گذشته است که این مساله حاکی از موثر بودن اقدامات صورت گرفته است. رییس سازمان زندان ها درباره توزیع متادون در زندانها، گفت: متادون بر اساس پروتکل وزارت بهداشت و درمان به زندانیان معتادی داده می شود که قبلا مواد مخدر از نوع کراک یا شیشه به صورت تزریقی و در سنوات طولانی استفاده کردهاند و بهراحتی قابلیت ترک ندارند.
اسماعیلی اضافه کرد: به معتادان غیر تزریقی، معتادان به تریاک یا مشتقات آن که قابلیت ترک دارند متادون داده نمی شود.
مهار ۱۰۰ درصدی شیوع ایدز در زندانهای ایران
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی، نتیجه اقدامات گسترده بهداشتی انجام شده در زندانها را مهار ۱۰۰ درصدی شیوع بیماری ایدز عنوان كرد.
۱۳۹۲/۹/۱۲