به گزارش نما؛ روزنامه جام جم طی گفت و گویی با دری نجف آبادی عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقبه در اراک نوشت:
*متاسفانه تاکنون به ابعاد منطقهای حوادث سال ۸۸ کمتر پرداخته شده است، اما به نظر من کشورهای منطقه از این اتفاقات تاثیر گرفتند. مثلا شما نگاه کنید به انتخابات عراق که پس از وقایع ۸۸ رخ داد. خب میبینیم آنجا علاوی ۹۱ رأی میآورد، در حالی که مالکی تنها ۸۹ رأی دارد. این متاثر از شرایط ایران بود و هرچند علاوی عملا موفق به تشکیل دولت نشد، اما اگر میتوانست نتیجهای جز روی کار آمدن یک دولت لاییک متمایل به غرب در همسایگی ما نداشت. دولتی که سیاستش به سمت سازشکاری در قبال همه مخالفان ایران و نیز مرتجعان منطقه دنبال میشد.
* و اگر این روند ادامه مییافت، هم به زیان مصالح ملی ما بود و هم به ضرر منافع مردم عراق. همچنین میتوانست به افزایش مشکلات میان همسایگان و دامن زدن به مسائل قومی و نژادی منجر شود. بنابراین نه فقط این نمونه، بلکه بخشی از حوادث منطقهای را باید تحت تاثیر مسائلی که در ایران بهوجود آمد، بررسی کنیم.
*برای بررسی همه مسائلی که مطرح میشد اقدام شد. شورای نگهبان هیات ویژهای منصوب کرد. من بودم، آقای ابوترابی بود، آقای رحیمیان، دکتر افتخار جهرمی، دکتر ولایتی، آقای حدادعادل و برخی دیگر از آقایان. صندوقها را بازشماری کردیم حتی مهلت این رسیدگی هم تمدید شد، خب دیدیم تخلفی آنچنان که نتایج انتخابات را تغییر دهد، وجود نداشته، اما اغتشاشگران همچنان به اقدامات خود ادامه دادند، اقداماتی که همه موجب خسارت بود و موجب طمع شد.
*آقایان حتی محدود به این اعتراضات نماندند، بلکه ادعاها تبدیل شد به اردوکشی خیابانی و شروع کردند به شبنامهنویسی. چرا؟ چون رسانههای بیگانه دامن زدند. برای آن که میخواستند مصالح ملی ما آسیب ببیند. در این هشت ماه، کشور مثل هشت سال زمان جنگ آسیب دید و دچار نابسامانی شد.
حوادث سال ۸۸ در انتخابات عراق تاثیر گذاشت
متاسفانه تاكنون به ابعاد منطقهای حوادث سال ۸۸ كمتر پرداخته شده است، اما به نظر من كشورهای منطقه از این اتفاقات تاثیر گرفتند.
۱۳۹۲/۱۰/۹