به گزارش نما به نقل از ایسنا، در این مطالعه آمده است بزرگسالان در طول یک ماه نخستی که همسر خود را از دست میدهند دو برابر بیش از افرادی که این اتفاق تلخ را تجربه نکردهاند ممکن است دچار سکته مغزی یا قلبی شوند.
از سوی دیگر خطر فزاینده ابتلا به سکته مغزی و قلبی پس از گذشت یک ماه کاهش مییابد و پس از گذشت سه ماه این خطر فزاینده برطرف میشود و اوضاع به حالت عادی بازمیگردد.
نتایج این مطالعه در جهت تایید بررسیهای پیشین است که عنوان میکند حوادث اصلی زندگی همچون مرگ همسر میتواند به افزایش موقتی خطر ابتلا به مشکلات قلبی بیانجامد.
در این بررسی اطلاعات بیش از 30 هزار فرد 60 تا 89 سال در انگلیس که در فاصله سالهای 2005 تا 2012 میلادی همسر خود را از دست داده بودند و تعداد 83 هزار نفر دیگر که در این مدت در کنار همسر خود بودهاند، ارزیابی شد.
بر اساس مشاهدات این پزشکان، 50 نفر از شرکتکنندگان گروه نخست یا 0.16 درصد از آنان در 30 روز اول پس از مرگ همسرشان، سکته مغزی یا قلبی را تجربه کردند در حالی که این آمار در گروه دوم 0.08 درصد بوده است.
به گفته محققان دانشگاه سنت جرج لندن، این خطر میتواند در نتیجه تنشهای روانی ناشی از غم فقدان همسر باشد.
لازم است بررسیهای بیشتری برای درک چگونگی تاثیر غم و اندوه بر مشکلات و اختلالات قلبی انجام شود هرچند در برخی مطالعات آمده است افرادی که از ناراحتی خاصی رنج میبرند با تغییرات کوتاه مدتی در فشارخون، سطح هورمون استرس و فاکتورهای موثر در لخته شدن خون روبرو میشوند.
با مرگ همسر سكته خواهید كرد
بررسی جدید پزشكان انگلیسی نشان میدهد زنان و مردان متاهل پس از آن كه همسر خود را از دست میدهند بیشتر در معرض ابتلا به سكته قلبی و مغزی هستند.
۱۳۹۲/۱۲/۸