به گزارش نما به نقل از وزارت بهداشت، دکتر «زهرا عبداللهی» با بیان اینکه شیر و فرآورده های آن جزو یکی از گروههای اصلی هرم غذایی بوده و ارزش غذایی آن را نمیشود نادیده گرفت، افزود: افراد باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.
به گفته وی، شکل گیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآوردههای آن است و گروه لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامین های گروه بی مانند ریبو فلاوین، اسید پانتوتنیک و روی است.
**مضرات روغن پالم
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف اسیدهای چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد عروق، ناراحتیهای قلبی و اضافه وزن و چاقی است. چربیهای اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد(ال دی ال) و تری گلیسیرید میشوند.
عبداللهی افزود: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم(نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید در این زمینه دقت لازم کنند و به دلیل مضرات هر نوع چربی از جمله چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.
** مصرف شیر فلهای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: مردم از مصرف شیر فلهای بپرهیزند، چون امکان بروز بیماری بروسلوز(تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کنند.
عبداللهی در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و آزمایشگاههای موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند.
هشدار وزارت بهداشت در خصوص مصرف فرآورده های لبنی
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از مردم خواست از شیر و ماست كم چرب و با چربی كمتر از 2.5 درصد استفاده كنند.
۱۳۹۳/۵/۱۹