به گزارش نما، ناصر ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین در جمع اعضای شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در هفته گذشته گفت: افکار عمومی بین المللی تحت تاثیر این درگیری قرار گرفته و اسرائیل نمی تواند این جنگ را طولانی کند. کشتن غیرنظامیان از سوی اسرائیل تصویر اسرائیل در جهان را تحت تاثیر قرار داده و نسبت به قبل تغییر میکند. و به همین خاطر اسرائیل نمی تواند وارد یک جنگ طولانی شود هرچند همین جنگ یک ماهه هم برای اسرائیل یک جنگ بزرگ است.
وی افزود: در مورد جنگ 33 روزه علیه لبنان، اسرائیل تنها بر اثر فشار امریکا و کشورهای عربی آن را تا 33 روز ادامه داد در حالی که تلاش داشت در روز 22ام این جنگ را متوقف کند. پس از آن خود اسرائیل از شورای امنیت خواست تا این جنگ را پایان ببخشد
وی اضافه کرد: طی درگیری اخیر علیه نوار غزه نیز خانم لیونی که وزیر دادگستری اسرائیل است در روز 18 یا 19 جنگ از کابینه اسرائیل خواست تا برای پایان دادن به این جنگ دست به دامان شورای امنیت و سازمان ملل شود.
وی خاطرنشان ساخت: این جنگ و نتایج آن چیز ساده ای برای ما نبوده و هزینه های سنگینی داشته است ولی ما قادریم این هزینه ها را تا مدتی طولانی تحمل کنیم. تمامی دستگاه ها و بخش های حماس و جهاد اسلامی آمادگی خود را برای ادامه این جنگ به مدتی طولانی اعلام کردند و ما اسرائیل را چنان غافلگیر خواهیم کرد که انتظار آن را نداشته باشد.
* 13 سال در زندانهای اسراییل بودم/ برای انقلاب اسلامی مبارزه می کنیم.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به سوابق جبهه و جنگ و پیش از انقلاب برخی اعضای شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی گفت: همچنان که شما برای پیروزی انقلاب اسلامی مبارزه کردید ما نیز برای پیروزی انقلاب اسلامی در فلسطین مبارزه می کنیم.
وی افزود: در زمان جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی من در زندان های اسرائیل بودم و از جمله کسانی بودم که دائما در زندان از ایران دفاع می کردم، من در آن دوران 13 سال در زندانهای اسرائیل بودم.
ابوشریف در مورد جغرافیای جنگ غزه و پیشینه آن گفت: طبعا تمام شما ماهیت نبرد و درگیری موجود در اراضی فلسطینی را میدانید، این یک درگیری طولانی و مستمر برای بیش از یکصد سال است و درگیری اخیر آخرین و تازهترین دور از این درگیری و نبرد است. اما جنگ و تجاوز علیه ملت فلسطین هیچگاه متوقف نشده است. برای مثال در کرانه باختری هر روزه شاهد مصادره زمینها، تخریب منازل مسلمانان و یهودیسازی مقدسات و اماکن دینی هستیم.
وی افزود: در نوار غزه که منطقهای کوچک بوده و مساحت آن 360 کیلومتر مربع است، این درگیری تقریبا چهارمین جنگ در 5 یا 6 سال اخیر است که در این منطقه رخ داده است. البته نوار غزه از 7 سال گذشته به طور کامل تحت محاصره قرار دارد. از 5 جهت شامل شرق، غرب، جنوب، شمال همچنین مسیر هوایی تحت محاصره است. از چهار جهت اسرائیل مانع می شود و نوار غزه را محاصره کرده است. و یک سمت که همان منطقه رفح است از سوی مصر در محاصره قرار دارد.
وی اضافه کرد: تمامی این مسیرها و حتی معبر رفح از سوی مصر بسته است، معبر رفح در سال گذشته تنها در کمتر از یک سوم روزهای سال و آن هم فقط به مدت هشت ساعت در شبانه روز باز بوده است و تنها برای موارد بشردوستانه مورد استفاده قرار می گیرد. آن هم تنها برای برخی موارد بشردوستانه بسیار پیش پا افتاده مانند ورود و خروج برخی موارد و اقلام محدود.
وی جریان مقاومت در غزه را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: در تاریخ هفتم ژوئن سال جاری میلادی، اسرائیل پس از یورشی بزرگ علیه کرانه باختری به نوار غزه حمله کرد. از ابتدا مشخص بود که حمله متفاوت از گذشته و شدید است. مقاومت نیز با قدرتی بسیار به آن پاسخ داد. البته مقاومت همه را غافلگیر و شگفت زده کرد و کسی انتظار نداشت که مقاومت چنین سطحی از قدرت را داشته باشد. حتی برخی دولت های عربی انتظار نداشتند که مقاومت به چنین سطحی از قدرت برسد. البته اسرائیل نیز غافلگیر شد و از روزهای اول این درگیری در پی متوقف کردن این جنگ بود البته در قالبی که شکست مقاومت را در پی داشته باشد و برای خود پیروزی را در بر داشته باشد.
* با تأسف شدید منبع و منشأ طرح پیشنهادی مصر، اسرائیل است
ابوشریف با اشاره به طرح آتش بس مصر در جمع شورای مرکزی جمعیت ایثارگران اظهار داشت: طرح آتش بس پیشنهادی مصر در همین راستا بود. با تأسف شدید باید گفت که طرح پیشنهادی مصر منبع و منشأ آن اسرائیل است. در واقع در اسرائیل تدوین شد و از طریق تونی بلر نماینده گروه چهارگانه سازش در خاورمیانه به دست مصر رسید و مصر آن را در اختیار رسانه ها قرار داد. البته کسی از این امر تعجب نمی کند و متأسفانه مصر از بعد سیاسی حتی از اسرائیل نیز رویکرد خصمانه تری نسبت به مقاومت دارد.
وی افزود: حتی در نشریه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت نیز از تخاصم بسیار زیاد مصر با غزه اظهار گلایه شده بود زیرا این عداوت و دشمنی زیاد مصر نسبت به مقاومت حتی باعث ایجاد مشکلاتی در مذاکرات آتش بس شده است. این چیزی است که این روزنامه اظهار داشته است و حتی تزیپی لیونی وزیر دادگستری اسرائیل نیز در اظهاراتی گفته است که مصر حتی بیش از اسرائیل نسبت به مقاومت عداوت و دشمنی دارد. اما آنچه مهم است این نکته است که جنگ ادامه یافت و مقاومت عملکرد متمایز و متفاوتی از گذشته از خود نشان داده است.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین، کشتار غیر نظامیان در غزه را بی سابقه خواند و گفت: تقریبا اکثر آتشبارها و هدف گیریهای اسرائیل به سمت غیرنظامیان است و حدود 56 هزار بار از طریق زمین، دریا و هوا غزه را مورد هدف قرار داده است. حدود 6600 بار از آن از طریق جنگنده ها رخ داده است. البته تمامی آن ها اهداف کاملا غیرنظامی را هدف قرار دادند. حتی 10 دقیقه قبل از اذان صبح یکی از بزرگترین و مهمترین مساجد غزه به نام مسجد القسام هدف قرار گرفت. این مسجد در انتفاضه نخست بسیار مشهور بوده و نقطه آغاز انتفاضه اول در باریکه غزه بوده است. این مسجد محل اقامه نماز و خطابه یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین به نام شیخ عبدالعزیز العوده بود. این مسجد در جریان انتفاضه اول نقشی پر رنگ داشته و در آن ماجرا نمادین بود.
وی اضافه کرد: طی 30 روز اول این جنگ 150 مسجد مورد هدف قرار گرفت. 36 مسجد به طور کامل منهدم شدند. نیمی از مدارس نوار غزه نیز به طور کامل تخریب و ویران شدند. حتی سه مدرسه وابسته به سازمان ملل و آنروا که پناهندگان به آن پناه آورده و سکنی گزیده بودند هدف قرار گرفتند.
وی گفت: هزاران و یا ده ها هزار منزل مسکونی به صورت کلی یا جزئی تخریب شدند. بیش از ده هزار خانه به صورت کامل تخریب شدند. برخی محله ها در نوار غزه مانند الشجاعیه و خزاعه به طور کامل از بین رفتند و دیگر محله ای وجود ندارد. در طی این جنگ ما به طور خاص شاهد بودیم که زیرساخت ها و ساختمان های غیر نظامی هدف قرار گرفتهاند. و هدف اصلی وا داشتن مردم برای خیزش و قیام ضد مقاومت بود.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به خسارت های وارده به رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر گفت: اسرائیل علیرغم در پیش گرفتن این رویکرد نمیتواند برای مدتی طولانی غیرنظامیان را هدف قرار دهد. به خاطر اینکه شدیدا روی وجهه بینالمللی آن تأثیر دارد و اسرائیل همانطوری که می دانید شدیدا وابسته به حمایت های خارجی است و تنها با اتکا به خود نمیتواند پایدار بماند و یکی از پیروزی ها و نتایج این مبارزه فلسطینی ها در این است که تصویر اسرائیل در بین مردم جهان تا حدی تغییر کرد.
وی افزود: مقاومت فلسطینی از سال 2008 تحول و پیشرفت مهمی داشته است. البته این قابل قیاس با ارتش اسرائیل نیست شاید ارتش اسرائیل هزار بار قوی تر از مقاومت باشد. ولی ما توانستیم قابلیت ها و قدرت خود را به سمت نقاط ضعف اسرائیل هدف قرار دهیم.
ابوشریف با اشاره به تغییر محیط جنگ با اسراییل گفت: محیط داخلی اسرائیل به صورت جدی ضعیف است و در جنگ های گذشته اسرائیل همیشه جنگ را به میدان و زمین حریف خود منتقل کند. اما از جنگ سال 2006 علیه لبنان و حزب الله و جنگ سال 2008 علیه غزه ما توانستیم عرصه جنگ را به داخل سرزمین های اشغالی منتقل کنیم. اکثر ساکنان مناطق جنوبی سرزمین های اشغالی سال 1948 به سمت شمال مهاجرت کردند. و حدود 80 درصد ساکنان مناطق جنوبی فلسطین اشغالی به خاطر ترس از موشک های مقاومت نمیخواهند به این مناطق بازگردند.
وی یادآور شد: برای اولین بار تلآویو و شهرهایی با فاصله 80 کیلومتر از نوار غزه هدف قرار گرفتند. و این باعث شد که حدود 5 تا 6 میلیون اسرائیلی زندگی شان تحت تأثیر شلیک موشکهای مقاومت قرار گرفته و به هم ریخت.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین درخصوص تعطیلی بی سابقه پروازها به فرودگاههای رژیم صهیونیستی گفت: بسیاری از شرکت های هواپیمایی برای اولین بار در تاریخ اسرائیل پرواز هواپیماهای خود به فرودگاه بنگوریون را متوقف کردند و این مورد حتی در مورد خطوط هوایی آمریکایی صادق است و این حادثه خیلی متفاوت و خاص است.
وی افزود: در این میان تنها خطوط هوایی که پرواز های خود را متوقف نکرد هواپیمایی مصر بود که بسیار تأسف برانگیز است.
ابوشریف در مورد آتش بس چندی پیش جنگ اخیر در جمع شورای مرکزی جمعیت ایثارگران گفت: همانطور که می دانید بیش از ده روز پیش بود که یک آتش بس بشردوستانه در نوار غزه اعلام شد. و یک گروه مذاکره کننده فلسطینی که متشکل از تمامی گروه های فلسطینی بود برای مذاکره در مورد آتش بس عازم قاهره شدند. و طبیعتا مقاومت خواسته های خود را به مصر ارائه کرد. و طی این مدت آتش بس مقاومت منتظر پاسخ طرف اسرائیلی بود. اما هیچ پاسخ ایجابی به خواستههای ملت فلسطین در نوار غزه ارائه نشد.
وی افزود: خواسته های ما در مورد نوار غزه اصلا موارد بزرگ و سنگینی نبود و مهمترین موارد آن رفع محاصره نوار غزه است. رفع محاصره، معنای ساده آن باز کردن گذرگاه های مرزی است. در شرایطی که گذرگاه های مرزی از یک طرف از سوی اسرائیل کنترل می شود و از طرف دیگر توسط مصر کنترل می شود، مقاومت خواستار باز شدن بندری در نوار غزه است که به علت بمباران ها چنین بندری بسته شده است، قبلا وجود داشته اما فعال نیست.
وی اضافه کرد: ما در آتش بس خواستار آن بوده و هستیم فرودگاه غزه فعال باید شود که طبق یکی از بندهای توافقنامه اسلو چنین فرودگاهی باید فعال می شد اما اکنون هیچ فعالیتی ندارد. اما نکته اصلی خواستههای ما مرتبط با رفع محاصره نوار غزه است.
وی گفت: هرچند خواسته های مهمی دیگری نیز وجود دارد اما هیچ کدام به اهمیت این رفع محاصره نیستند. متاسفانه نسبت به این خواسته ها هیچ پاسخ ایجابی داده نشد. و یکی از دلایل اصلی که اسرائیل چنین موضعی را اتخاذ کرده است در این است که برخی کشورهای عربی از اسرائیل حمایت می کنند. برخی دولت های عربی تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرش پیروزی مقاومت نیستند. پیروزی مقاومت پیروزی یک خط و جریان است اما این ها خواستار چنین خط و جریانی نبوده و به دنبال طرح ابتکار سازش عربی که در سال 2002 مطرح شد هستند.
این مبارز فلسطینی با اشاره به اتحاد اعراب و اسراییل گفت: ما به عنوان مقاومت از نظر سیاسی تحت فشار یک مجموعه اسرائیلی عربی هستیم که از سوی برخی قدرت های دیگر همچون قدرت های غربی حمایت می شوند. اما در همین شرایط خود فلسطینی ها اصرار دارند که این خواسته هایشان محقق شود. و وقتی مدت زمان آتش بس پایان یافت طرف فلسطینی تمدید این آتش بس را رد کرد و ما بار دیگر وارد یک دوره جنگی با رژیم صهیونیستی شدیم و مقاومت فلسطینی به نمایندگی از ملت فلسطین اصرار دارد که این خواسته ها محقق شود وگرنه جنگ متوقف نمیشود.
وی درمورد آسیب های جنگ غزه گفت: ما انکار نمیکنیم که جنگ آسیب شدیدی روی مردم نوار غزه بر جای گذاشت و حدود 12 هزار شهید و زخمی فلسطینی بر جای گذاشته است. حدود 4 هزار از این شهدا و زخمی ها کودک هستند. حتی بخش بهداشت و درمان نوار غزه دچار از هم فروپاشی شده و توان رسیدگی به این تعداد از شهدا و مجروحان را ندارد و گذران زندگی بسیار سخت و مشکل است، برای مثال تنها نیروگاه تولید برق در نوار غزه هدف قرار گرفت. حتی آب پاکیزه آشامیدنی نیز به ندرت و سختی یافت می شود. اما با این وجود، روحیه مردم بالا است و این مردم مقاوم برای دستیابی به خواسته های خود یک مقاومت مثال زدنی از خود نشان دادند.
ابوشریف درمورد تلفات اسراییل گفت: در مورد اسرائیل اکثر تلفات آن ها از بین نظامیانشان است. اسرائیل اذعان کرده است که 64 تن از نظامیان آن کشته و 400 تن زخمی شده اند. و اکثر آانها از تیپ ها و واحدهای نظامی نخبه ارتش اسرائیل همچون تیپ گولانی و نیروهای عملیات ویژه هستند. اما ارقام تلفات آنها بسیار بیشتر از این است. روزنامه هاآرتص چند روز در مطلبی مقایسه ای بین جنگ سال 2008 و 2014 انجام داد. تعداد مجروحان در روز 27ام برابر با 1336 تن بوده است. و طبق دانش های نظامی و تخمین هایی که بر این اساس انجام می شود، وقتی تعداد زخمی ها این مقدار باشد باید تعداد کشته ها حدود 140 نفر باشد.
وی درخصوص علت اینکه اسراییل تعداد تلفات را کمتر اعلام می کند گفت: یکی از دلایلی که اسرائیل این تعداد را کمتر اعلام می کند این است که ارتش اسرائیل و یگان های نخبه آنها دارای سربازانی موسوم به سربازان «یکتا/تنها» هستند که این افراد خانوادهای ندارند و زمانی که کشته شوند اسرائیل مجبور نیست که به خاطر خانوادهاش کشته شدن وی را اعلام کند.
وی افزود: روزنامه های اسرائیلی تخمین میزنندکه 5 تا 6 هزار سرباز «یکتا/تنها» در واحدهای نخبه ارتش اسرائیل حضور دارند و در نتیجه وقتی این نوع سربازان در نبرد کشته میشوند اسرائیل اجباری برای اعلام کشته شدن وی به خانوادههایشان نداشته و وارد آمارهای اعلامی نمی شوند.
وی در مورد دلیل دیگر این سانسور خبری اسراییل گفت: برخی دیگر از نظامیان اسرائیلی هستند که خواستگاهی فقیر دارند، همچون اتیوپیتبارها که به آنها یهودیان فلاکت زده می گویند. وقتی سربازان این چنینی کشته میشوند به خانواده های آن ها مبلغی پول داده می شود، در مقابل اینکه اعلام نکنند که فرزندشان کشته شده است و این دلیل کم بودن آمار اعلامی کشته های اسرائیلی است. در حالی که در روزی که حمله به محله الشجاعیه رخ داد مدیر بیمارستان سوروک در اسرائیل اعلام کرد که در یک روز 152 سرباز زخمی اسرائیلی را پذیرش کرده است و نتیجه ای که گرفته می شود این است که تعداد تلفات بیشتر از آن چیزی است که اسرائیل اعلام کرده است.
وی در مورد میزان خسارت مالی این جنگ نیز گفت: میزان خسارات فعلی وارده بر رژیم صهیونیستی را وزیر دارایی اسرائیل 1.4 میلیارد دلار تخمین زد. میزان خسارت اقتصادی غیرمستقیم مانند بخش توریسم که تقریبا به طور کامل تعطیل شد بالغ بر 2.4 میلیارد دلار است. و میزان هزینه جنگافروزی و نظامی اسرائیل به 2 میلیارد دلار میرسد. هر موشک سامانه گنبد آهنین بالغ بر 52 هزار دلار قیمت دارد و برای هدف قراردادن هر یک از موشک های مقاومت 10 موشک گنبد آهنین پرتاب می شود. و برای دفاع از فرودگاه و مناطق حساس اسرائیل از سامانه پاتریوت استفاده می شود که هر موشک آن 350 هزار دلار قیمت دارد و به طور خلاصه می توان گفت که هزینه نظامی این درگیری برای اسرائیل بسیار زیاد بوده است.
ابوشریف با ارایه مثالهایی از مقاومت مردم غزه گفت: در این شرایط محاصره مردم مقاوم غزه توانستند یک مقاومت مثال زدنی از خود به نشان دهند و در مقابل اسرائیل با وجود داشتن این همه ساز و برگ جنگی توانستند یک توازن وحشت ایجاد کنند. ما هرچند علاقه نداریم که بگوییم که پیروز شده ایم، اما وقتی توان نظامی دو طرف را مقایسه می کنیم، همین تداوم پایداری و اینکه تا آخرین روز توانستیم علیه اسرائیل موشک پرتاب کنیم این خودش یک پیروزی است. ما از تمامی ابعاد و جهات محاصره شده ایم و متاسفانه نزدیکترین افراد از سران عربی به ما خیانت کرده و از پشت به ما خنجر می زنند در حالی که اسرائیل همه جانبه مورد حمایت قرار دارد.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به کمکهای آشکار ایالات متحده به اسراییل گفت: در روزهای اول درگیری، آمریکا 390 میلیون دلار به اسرائیل کمک کرد. و پس از آن کنگره بودجه ای 250 میلیون دلاری برای تقویت و بهبود سامانه گنبد آهنین تصویب کرد. و پس از اینکه میزان زیادی از مهمات اسرائیلی به مصرف رسید، امریکا برخی از انبارهای ذخایر نظامی خود در اراضی اشغالی را به روی ارتش اسرائیل باز کرد.
وی افزود: این میزان حمایت از اسرائیل را با حمایت و پشتیبانی صفر و هیچ از ملت فلسطین مقایسه کنید. از روز اول این جنگ تا این تاریخ ایران یک هواپیما حامل محموله کمکرسانی برای غزه ارسال کرده است و مصر اجازه ورود این محموله به غزه را نمی دهد و در این شرایط شاهد مقاومت اسطوره ای مردم فلسطین در منطقه کوچک نوار غزه در مقابل اسرائیل و دنیایی که از اسرائیل حمایت می کند هستیم.
وی خاطرنشان ساخت: ملت فلسطین دارای دوستانی است و دوستی ایران در این زمینه برای همگان آشکار است و نه تنها دوست که شریک ملت فلسطین است و حتی موضع گیری های برخی کشورها همچون ترکیه و قطر در این درگیری متمایز و قابل توجه است. حتی برخی کشورها در منطقه امریکای لاتین در همراهی با ملت فلسطین موضع گیری متمایزی را اتخاذ کردند حتی شاهد تغییر و تحولی در موضع گیری مردمان کشورهای غربی و جمعیت و گروه ها در این کشورها هستیم.
ابوشریف درخصوص وضعیت آینده جنگ با رژیم صهیونیستی گفت: در نبردهای آینده نیروهای مقاومت تنها دفاع کننده نبوده بلکه تهاجمی بوده و سرزمین هایی را آزاد میکنند. اما نوار غزه یک منطقه کوچک است که از تمامی جهات در محاصره است و هرگونه نبرد زمینی نیازمند خطوط دفاعی و نیروی آتش سنگین و توان دفاعی بزرگی است. تمامی کارشناسان نظامی از این امر آگاهند.
وی افزود: حزب الله در جنوب لبنان به شکلی علنی اعلام کرده است که جنگ آتی یک جنگ تدافعی نبوده بلکه یک جنگ هجومی خواهد بود. این در حالی است که حزب الله از مزیت جغرافیایی، وسعت و مرزهای بیشتر و بهتری برای حمایت و پشتیبانی از عملیات زمینی برخوردار است.
وی اضافه کرد: در این وضعیت و با وجود توطئه چینی های آشکار تأسف برانگیز عربی علیه ملت فلسطین در نوار غزه، باعث میشود که انتقال از مرحله دفاع به تهاجم بسیار سخت و مشکل شود. اما با این وجود عملیات هایی در پشت خطوط جنگی دشمن اجرا شد. و حتی برخی عملیات هایی در داخل اراضی اشغالی 1948 اجرا شد و طی آن سربازان اسرائیلی که در آن منطقه وجود داشتند، کشته شدند.
این مبارز فلسطینی در مورد شباهت و تفاوت های حماس و جهاداسلامی گفت: حماس میراث دار اخوان المسلمین در فلسطین است. حماس دارای یک زمینه و خواستگاه اجتماعی بزرگی است که سابقه آن به 60 سال می رسد. از این جهت حماس مورد حمایت تمامی شاخه های اخوان المسلمین در کشورهای مختلف جهان است.
وی افزود:حماس پیش از این جنگ کنترل نوار غزه را در دست داشت. حماس با بهره گیری از این موارد توانسته است یک ارتش برای خود داشته باشد
وی در مورد تعداد نیروهای حماس گفت: البته به صورت دقیق نمیدانیم چه تعداد نیرو داشته و حتی رهبران سیاسی حماس به طور دقیق از میزان و تعداد نیروهای مقاومت مطلع نیستند. اما تعداد افراد آموزش دیده پلیس و نیروهای امنیت ملی و مواردی این چنین به 20 هزار تن می رسد.
ابوشریف در مورد جهاد اسلامی نیز گفت: خواستگاه و زمینه پذیرش اجتماعی جهاد اسلامی به گستردگی حماس نیست. در مورد بودجه و تامین مالی نیز باید گفت که بودجه گردان های القسام بیش از کل بودجه تمامی بخش های جهاد اسلامی است. اما علیرغم این شرایط اگر تاریخ را از سال 1989 تا کنون بررسی کنیم، می بینیم که تعداد عملیات نظامی این دو گروه علیه اسرائیل و کشته هایی که از اسرائیل گرفتند تقریبا برابر است.
وی خاطرنشان ساخت: در این درگیری که اسرائیل اعلام کرد ضد حماس است اول کسی که در مقابل اسرائیل قرار گرفت جهاد اسلامی بود . و پس از پایان آتش بس اولین کسی که به سمت عسقلان و اشکلون و دیگر نقاط موشک هایی را شلیک کرد از جهاد بود.
وی با اشاره به تعداد تسلیحاتی که جهاد اسلامی به کار گرفته گفت: طی این درگیری تاکنون جهاد حدود 2500 موشک و خمپاره به اشکال مختلف به سمت اسرائیل پرتاب کرد. که به طور میانگین برابر 100 موشک در شبانه روز است
نماینده جهاد اسلامی با اشاره به تقویت بنیه اعتقادی و دفاعی جهاد اسلامی و عملیاتهای مشترک با حماس در جمع شورای مرکزی جمعیت ایثارگران اظهار داشت: جهاد اسلامی از یک بخش نظامی آموزش دیده قوی و با اعتقاد است و طی این درگیری اخیر عملیات مشترک بین این دو گروه بسیار عالی بود. آخرین عملیاتی که سه ساعت پیش از آتش بس اجرا شد یک عملیات مشترک از سوی جهاد اسلامی و حماس بود.
وی در مورد روابط این دو جنبش وابسته به جریان مقاومت(حماس و جهاداسلامی) گفت: روابط سیاسی دو طرف بسیار عالی و نزدیک است و من بر این باورم در حال حاضر بیش از اینکه در موازات هم باشند به صورت تکمیل کننده یکدیگر عمل می کنند.
ابوشریف در توضیح خبری مبنی بر اینکه پرتاب موشک از سوی جهاد اسلامی با هماهنگی و توافق حماس انجام می شود گفت: پرتاب موشک از سوی حماس از نظر حقوقی به مانند حمله از سوی یک دولت به سوی دولتی دیگری به حساب می آید و بار حقوقی دارد. در حالی که جهاد اسلامی همانند یک نیروی مقاوم در مقابل ارتش دشمن یا اشغالگر است و موضوع متفاوت به حساب می آید.
وی یادآور شد: جهاد اسلامی طی سالهای اخیر به تنهایی وارد دو درگیری با اسرائیل شد. و زمانی که ناصر ابوسهمدانه رهبر گردان های ناصر صلاح الدین شهید شد این جهاد اسلامی بود که واکنش نشان داد و به مدت شش روز به سمت اسرائیل موشک شلیک کرد و حتی چهار ماه پیش نیز جهاد اسلامی در عملیاتی به نام "شکستن سکوت" به تنهایی حمله ای را ضد اسرائیل اجرا کرد.
نماینده جهاد اسلامی در مورد وضعیت اسراییل جهت حمله مجدد گفت: اسرائیل تخمین زده است که اگر بخواهد غزه را دوباره تصرف کند این بار به 5 سال نبرد نیاز دارد. این در حالی است که در سال 1967 طی شش روز باریکه غزه، کرانه باختری، شبه جزیره سینا و جولان را تصرف کرده بود.
وی افزود: اسرائیل در ان نبرد زمانی که تنها چند متر از شرق شهر غزه و محله الشجاعیه پیشروی کرد با مقاومتی رو به رو شد که تصور آن را نمی کرد.
ابوشریف درخصوص تخریب برخی تونل ها توسط اسراییل گفت: در مورد تونل ها، اسرائیل اعلام کرد که 32 تونل را تخریب کرده است اما تعداد تونل هایی که باقی مانده بسیار بیشتر از این میزان است و این تونل ها در گستره ای بزرگ منتشر شده و دارای تونل های انحرافی و پیچیده هستند.
وی در مورد بهانه این درگیری گفت: اسراییل به کشته شدن آن سه شهرک نشین اشاره می کند که هنوز تاکنون مشخص نشده است که علت آن چیست و پلیس در حال تحقیق است و آنچه مشخص است این است که این یک موضوع جنایی غیرنظامی است. این یکی از دلایل جنگ بوده است که اسرائیل در ابتدا از آن برای حمله به کرانه باختری سوءاستفاده کرد و حماس را در آن متهم کرد و در کرانه باختری به حماس ضربه ای را وارد کرد و درگیری آغاز شد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اسکان مردم غزه در پناهگاهها گفت: ما ملتی هستیم که همچنان تحت اشغال در نوار غزه هستیم و از نظر قانونی و کنوانسیون های بین المللی، مسئولیت غیرنظامیان بر عهده اسرائیل و نه مقاومت است و ما امکان ایجاد پناه گاهها برای جمعیت زیاد غزه را نداریم و به علت تداوم محاصره سنگین اصلا امکان ایجاد چنین پناهگاهی با تمام ملزومات آن ممکن نیست.
نماینده جهاد اسلامی در مورد استمرار ساخت تونل در نوار غزه اظهار داشت: کندن تونل در نوار غزه آسان است زیرا زمین تماما شنی است و به ابزارهای بسیار پیچیده نیاز ندارد. ولی ایجاد پناهگاه ها با شرایط و امکانات خاص آن بسیار سخت و مشکل است. و این تونل ها در مقابل شلیک مستقیم موشک از سویی هواپیماها خیلی ضعیف است. و اکثر موشک های شلیکی از سوی هواپیماهای اسرائیلی می تواند تا یک متر در بتون مسلح نفوذ کنند. بسیاری از این موشک ها با هدایت لیزری هستند و به راحتی زره ها و لایه های دفاعی را می شکافند.
وی افزود: مهم این است که بخشی از ضعف ملت فلسطین که همانا زندگی کردن در شرایط سخت است در واقع بخشی از نقطه قوت آن است و یکی از دلایل این جوش و خروش جهانی علیه اسرائیل همین هدف قرار گرفتن غیرنظامیان از سوی اسرائیل است.
ابوشریف در مورد شیوه جنگهای چریکی در غزه گفت: در جنگ چریکی ما سابقه ای خیلی طولانی در مورد آن داریم و از زمان تأسیس جنبش فتح، کل درگیری های ما به شکل چریکی بوده است.
وی افزود: فلسطین وسعت بسیار کمی دارد و مثل الجزایر و ایران وسعت نداشته و یا کوهستان های بزرگی ندارد که بتواند استفاده کنند. کل فلسطین سرزمینی بسیار کوچک است و داخل آن در حال عملیات هستند.
وی با اشاره به کرانه باختری گفت: این منطقه از چهار جهت از سوی اسرائیل محاصره شده و این رژیم به صورت کامل این منطقه را در اشغال خود دارد. نوار غزه هم یک باریکه کوچک کاملا تحت محاصره اسرائیل و بسیار هموار است که مرتفع ترین نقطه آن یک تپه است که ارتفاع آن تنها 83 متر است و اینکه به مدت یک ماه در این شرایط با ارتش اسرائیل درگیر شده و چنین مقاومتی از خود نشان دادن خود نشان دهنده یک نوع عظمت و بزرگی است.
این مبارز فلسطینی افزود: از نظر دانش نظامی نوار غزه بدون نیاز به هیچ گونه جنگی یک منطقه سقوط کرده به حساب می آید. اما مقاومت در حال حاضر از نوار غزه یک قلعه و حصار بسیار محکمی ایجاد کرده است در حالی که ارتش اسرائیل قوی ترین ارتش در منطقه، چهارمین ارتش قوی در جهان و از نظر فناوری دومین ارتش جهان است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد درگیری گروههای مقاومت در غزه گفت: در این درگیری اختلافات سیاسی بین گروههای مقاومت وجود ندارد. تعداد شهدای رزمنده مقاومت عدد بالایی نیست و بیش از 100 نفر نیست. و بسیاری از این شهدا در درگیری های تن به تن و چیزی شبیه به عملیات شهادت طلبانه به شهادت رسیده اند.
نماینده جهاد اسلامی در مورد درگیری های زمینی با رژیم صهیونیستی گفت: به علت جغرافیا ما قادر نیستیم که وارد یک درگیری زمینی با اسرائیل شویم. هرچند عملیاتی در پشت خطوط تهاجمی اسرائیل انجام شد و در آن تعداد زیادی از نظامیان اسرائیلی کشته شدند.
وی افزود: در مورد نبرد زمینی، این نوع نبرد تنها در شرایطی ممکن می شود که به صورت همزمان از نوار غزه، جنوب لبنان و کرانه باختری درگیری رخ دهد و در این شرایط زمینه برای نبرد زمینی مهیا می شود. ولی تحت این شرایط و محدودیت امکانات نوار غزه در مقابل اسرائیل و در واقع نه تنها اسرائیل بلکه امریکا که از آن حمایت کرده و کشورهای عربی حامی اسرائیل، ایستادگی کرده است.
نماینده جهاد اسلامی یادآور شد: تمامی همپیمانان مقاومت طی این مدت درگیری به علت محاصره سنگین نتوانسته اند حتی یک موشک به داخل نوار غزه منتقل کنند. این را نمیتوان با جنگ تحمیلی علیه ایران مقایسه کرد که ایران هزاران کیلومتر مرز داشته و در پشت خطوط جنگی خود وسعتی بالغ بر یک میلیون ششصد هزار کیلومتر مربع داشته است.
وی افزود: نوار غزه تنها 360 کیلومتر وسعت دارد که برابر با یک سوم شهر تهران است. خدا نکند رخ دهد اما تصور کنید فقط در یک سوم از شهر تهران 56 هزار نقطه آن مورد اصابت قرار بگیرد. شهر دزفول طی هشت سال جنگ تحمیلی هم با چنین چیزی مواجه نشده بود. و این در حالی است که غزه در یک ماه و نه هشت سال با چنین چیزی مواجه شده است. طی هشت سال گذشته نوار غزه سه یا چهار برابر این میزان هدف قرار گرفته است. و غزه الان نمادی از قهرمانی و دلاوری است.
نماینده جهاداسلامی در پاسخ به سوالی در مورد شایعات همگرایی برخی عناصر حماس و داعش در موضوع سوریه گفت: اول باید گفت که حماس ریشه در اخوان المسلمین داشته و همانند دیگر مسلمانان که داعش را رد می کند نیز آنها نیز داعش را رد می کنند. حماس در موضوع سوریه از نظر سیاسی و نه راهبردی دچار اختلاف شد.
وی افزود:حماس تلاش کرد که تا جای ممکن در بی طرفی باقی بماند. اما در این وسط حساسیت هایی ایجاد می شود که تو یا با من هستی یا علیه من. اما حماس اینجا یک تفاوت قائل شد، تفاوتی در مورد جنگ خارجی علیه سوریه به عنوان یک کشور و سرزمین بسیار مهم در مقابله با اشغالگران با باقی ماجراها. حماس اعلام کرد که نظام سوریه از مقاومت حمایت می کرد و آن را انکار نکرد.
ابوشریف یادآور شد: پس از اینکه خارج شدند تا اکنون موضع رسمی آنها همچنان تقریبا همین باقی مانده است و تلاش دارند که در امور داخلی سوریه دخالت نکنند و اینکه در مقابل آنچه کلیت سوریه به عنوان یک کشور و جغرافیا را تهدید کند در مقابل آن و در یک صف متحد ایستادگی میکنیم.
وی اضافه کرد: با وجود این اختلاف نظر در مورد سوریه و برخی موضوعات دیگر، اما در موضوع فلسطین هیچ اختلافی وجود ندارد. و برای بیش از 22 سال روابط ایران و حماس روابط بسیار قوی بوده است. موضوع اصلی موضوع فلسطین است و چیزی نیست که بتوان بر سر آن اختلاف داشت.
وی افزود: سید حسن نصر الله در سخنرانی روز قدس نیز گفت که ممکن است در مورد سوریه یا برخی موارد دیگر دچار اختلاف شویم اما در مورد فلسطین هیچ اختلافی با یکدیگر نداریم. روابط حماس با ایران همچنان مستحکم و گرم است و این طور که گاهی عنوان می شود رابطه ایران و حماس قطع شده، اینگونه نیست و بسیاری از مسئولان حماس به ایران آمده و با مسئولان ایرانی دیدار داشته اند.
وی گفت: برای مثال در اوایل این درگیری دکتر ظریف با خالد مشعل تماس برقرار کرد. و تعدادی از دیگر مسئولان ایرانی با مسئولان حماس تماس گرفتند. و حتی برخی افراد مانند اقای اسامه حمدان به ایران آمده و این روابط هیچگاه با چالش مواجه نشده و همیشه برقرار بوده است.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین در تهران:
اسرائیل توان جنگ طولانی را ندارد/ عداوت و دشمنی مصر بیش از اسرائیل است
ناصر ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین در تهران در جمع اعضای شورای مركزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی گفت: اسرائیل توان وارد شدن به و ادامه یك جنگ طولانی را ندارد. جامعه اسرائیل یك جامعه ضعیف است و تحمل یك جنگ طولانی را ندارد. همچنین خسارات مالی بر اقتصاد اسرائیل بسیار زیاد و جدی بوده است.
۱۳۹۳/۵/۲۷