لحن طنز آمیز ظریف در جمع آمریكایی ها

عکس خبري -لحن طنز آميز ظريف در جمع آمريکايي ها

وزیر خارجه ایران در سخنانی كه در شورای روابط خارجی در واشنگتن ایراد كرد به تشریح و تحلیل مواضع ایران در باره داعش، ائتلاف پاریس و وضعیت عراق و سوریه پرداخت.

به گزارش نما به نقل از جام نیوز، محمدجواد ظریف، طی جلسه ای در شورای روابط خارجی در واشنگتن که به مدت یک ساعت و به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد، درباره این تصمیم آمریکا که در عملیات زمینی شرکت نمی کند و از طریق حمله هوایی، آموزش و اطلاعات با داعش مبارزه می کند، گفت: «برای حل مشکل داعش، باید به آن، به صورت مشکلی وسیع تر از مشکل بخشی از عراق نگریست زیرا اگر داعش در عراق نیز ریشه کن شود در نقاط دیگر وجود دارد.»



ظریف، داعش را دارای قابلیت بالا برای جابه جا شدن دانست که از طریق ترس و نه از طریق نظامی پیروز می شود.



او گفت آمریکا شروع عملیات علیه داعش را بسیار دیر شروع کرده است. او بروز داعش را نه امری امروزی، بلکه دیرین دانست که حتی به قبل از جنگ داخلی سوریه و به زمان پس از اشغال عراق توسط آمریکا برمی گردد و افزود بیهوده نیست که آنان خود را فرزندان ابومصعب الزرقاوی می خوانند. با این حال آقای ظریف تاکید کرد که ایران از حضور نظامی در منطقه حمایت نمی کند و به تزریق نیرو نیز اعتقاد ندارد و داعش را محصول اشغال خارجی می داند.



به گزارش صدای آمریکا(VOA)، آقای ظریف تاکید کرد که عراق به نیروی نظامی برای رفع داعش نیاز ندارد و این کار را وظیفه نیروهای عراقی دانست. در عوض، به گفته او، آنچه عراق برای مقابله با داعش نیاز دارد تلاشی هماهنگ و جمعی است که در درجه اول از ارسال منابع مالی و سلاح و تجهیزات برای داعش جلوگیری کند و نیز رفت و آمد اعضای این گروه را از کشورهای همسایه به خاک عراق متوقف نماید.



محمد جواد ظریف در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کنفرانس پاریس که آن را طنز ائتلاف نادمان نامید، گفت امیدوار است که ائتلاف پاریس دست کم بتواند ارسال کمک ها و حمایت ها را برای گروه داعش متوقف کند. آقای ظریف با تاکید بر این که مسئله داعش امری خارجی است که بر عراق تحمیل شده، با لحنی طنزآمیز به حضور نیروهای داعش در عراق اشاره کرد و گفت: «این افراد به عراق پرواز نکرده اند. از ایران هم وارد عراق نشده اند. اما اگر به دور و برتان نگاه کنید می بینید که از همان کشورهایی آمده اند که در ائتلاف پاریس دور یک میز نشسته بودند.»



وزیر خارجه ایران همچنین با اشاره به مذاکرات صلح سوریه که بدون حضور ایران برگزار شد، گفت اگر ایران در این مذاکرات شرکت می کرد پیشنهاد های عملی برای بحران سوریه ارائه می داد که این پیشنهاد ها: استقرار آتش بس، تشکیل دولت وحدت ملی، اصلاح قانون اساسی به منظور توزیع قدرت در نهادها به جای تمرکز قدرت در یک فرد و برگزاری انتخابات زیر نظر سازمان ملل و با شرکت همه مردم سوریه بود. او درباره موضع ایران در قبال حضور شخص بشار اسد گفت مهم نحوه انتخاب شدن است و نه این که چه کسی انتخاب می شود.

۱۳۹۳/۶/۲۷

اخبار مرتبط