بازار مسكن كمی تكان خورد

افزایش قیمت اوراق مسكن مقدمه حركت در بازار است و بستن مالیات بر خانه های خالی مسیر اشتباهی است كه مجلس در آن حركت می كند.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، بیت‌الله ستاریان – کارشناس مسکن - درباره افزایش اوراق مسکن اظهار کرد: وقتی در بازار حرکتی آغاز می‌شود، دو پارامتر افزایش قیمت به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده مقدمه حرکت در بازار است.

وی افزود: بحث افزایش میزان اجاره و افزایش قیمت اوراق مسکن دو نشانه‌ای است که می‌توان گفت در حال حاضر مقدمه حرکت در بازار مسکن است.

این کارشناس مسکن با اشاره به پیش‌بینی امیدی که در بازار به وجود آمده، گفت: در صورت اجرایی شدن سیاست‌های دولت و برنامه‌های اقتصادی می‌توان امید به بهبود شرایط مسکن داشت.

ستاریان با اشاره به این‌که بین عرضه و تقاضا در بازار مسکن فاصله زیادی وجود دارد، افزود: در حال حاضر تقاضا در این بازار مطلق است و کمبود نقدینگی وجود دارد به گونه‌ای که در بازار تقاضای موثر کاهش پیدا کرده است و به میزان حد تصور نرسیده است.

وی در ادامه درباره‌ی وضعیت مالیات به خانه‌های خالی اظهار کرد: مجلس مسیر اشتباهی را در این زمینه می‌رود، چرا که ما به هیچ عنوان مشکلی به عنوان مشکل خانه‌های خالی در بخش مسکن نداریم.

این کارشناس مسکن افزود: همه آمارهایی که داده می‌شود میزان یک میلیون خانه خالی را اعلام می‌کند که این رقم پنج درصد است که در تمام دنیا وجود دارد.

ستاریان تاکید کرد: ضریب خانه‌های خالی در ایران در طول سال‌های اخیر اضافه یا کم نشده است و میزان آن ثابت مانده است.

وی با بیان این‌که مالیات بر اجاره خانه های خالی برای جوامعی است که مشکلی به نام مسکن ندارند، افزود: میزان عرضه و تقاضا در این کشورها تقریبا مساوی و متعادل است و قیمت مسکن هم مانند بقیه کالاها افزایش و یا کاهش پیدا می‌کند و هزینه‌اش در سبد خانوار زیر 10 درصد است.

این کارشناس مسکن با اشاره به این‌که در این جوامع هزینه اجاره و بهای اجاره تقریبا مساوی است، افزود: به همین دلیل رغبتی برای اجاره ندارند و خانه‌ها را در صورت دارا بودن تمکن مالی رها می‌کنند.

ستاریان تاکید کرد: در ایران نیاز به تولید بسیار بالاست و باید به سمت افزایش تولید پیش رویم اما متاسفانه توان آن وجود ندارد.

وی با بیان این‌که باید به سمت افزایش تولید پیش برویم، تاکید کرد: باید خلاف این مصوبات که شامل مالیات بر خانه‌های خالی می شود حرکت کنیم به گونه‌ای که تا هفت هشت سال آینده باید صورت مساله‌ای بخش مسکن را به طور کلی در نظر بگیریم.

این کارشناس مسکن درباره‌ طرح جامع مسکن گفت: تمام بخش‌های بازار مسکن باید در طرح دیده شود و تامین منابع مالی، تولیدات و زیرساخت‌ها باید به‌طور کلی پرداخته شود و بخش نرم‌افزاری و قوانین نیز طرح‌هایی باشند که در اولویت‌ها قرار گیرند.

۱۳۹۳/۶/۳۰

اخبار مرتبط