به گزارش نما به نقل از فارس، وزارت خزانهداری آمریکا در نامهای به کنگره این کشور اعلام کرده است که دولت قصد دارد تحریمهای تازهای علیه ایران اعمال کند.
به نوشته سایت شبکه فاکسنیوز، قرار است جمعا یازده شخص و شرکت به بهانه ارتباط با برنامه موشکی ایران تحریم شوند.
این اقدام به بهانه پاسخ به آزمایش موشک بالستیک عماد توسط ایران صورت میگیرد. بنا بر این گزارش، این تحریمها هنوز اعمال نشدهاند، اما دولت باراک اوباما تصمیم خود برای این کار را به نمایندگان کنگره اعلام کرده است.
سایت شبکه بلومبرگ هم به نقل از یک منبع آگاه این خبر را تائید کرده است.
روزنامه والاستریتژورنال به نقل از مقامات آمریکایی نوشته است که این افراد و شرکتها در ایران، هنگکنگ و امارات مستقر هستند.
بنا بر این گزارش، این تحریمها دو شبکه مرتبط با ایران را که به ادعای واشنگتن در برنامه موشکی ایران نقش داشتهاند، هدف قرار داده است. بر این اساس، داراییهای این شرکتها و افراد در بانکهای آمریکایی بلوکه شده و اتباع آمریکا یا خارجی از مراوده مالی با آنها منع خواهند شد.
به نوشته والاستریتژورنال، شرکت بازرگانی «مبروکه» (Mabrooka) مستقر در دوبی و «حسین پورنقشبند» بنیانگذار این شرکت به دلیل کمک ادعایی به ایران برای تهیه فیبر کربن برای استفاده در برنامه موشکی، در فهرست تحریمها قرار گرفتهاند.
همچنین شرکت دیگری در هنگکنگ با نام «آنهوی لند گروپ» (Anhui Land Group Co.) که آن هم به ادعای واشنگتن با آقای پورنقشبند در ارتباط بوده، برای ایجاد خط تولید فیبر کربن استفاده شده است. فیبر کربن از جمله مواد مهم مورد استفاده در موشک برای ایجاد مقاومت در برابر گرمای شدید است.
علاوه بر این، 5 مقام وزارت دفاع ایران در حوزه پشتیبانی نیروهای مسلح و شرکتهای وابسته به آن که در زمینه برنامه موشکی فعال هستند، در فهرست تحریم قرار میگیرند.
واشنگتن از جمله دلایل اعمال این تحریمها را ارتباط با شرکت توسعه معادن کره شمالی که از سوی آمریکا تحریم شده، عنوان کرده است. آمریکا همچنین ایران را به اعزام تکنیسین به کره شمالی برای فعالیت مشترک در زمینه صنایع دفاعی و موشکهای بالستیک، متهم کرده است.
سید «جواد موسوی» مدیر اقتصادی گروه صنعتی شهید همت و همچنین سید «مهدی فرحی» و سید «محمد هاشمی» که از آنها با عنوان اعضای ارشد پشتیبانی نیروهای مسلح یاد شده، از جمله افرادی هستند که در لیست تحریمها قرار میگیرند.
یک مقام آمریکایی گفته است که بر اساس توافق هستهای وزارت خزانهداری حق تحریم کردن افراد مرتبط با برنامه موشکی، تروریسم و حقوق بشر ایران را برای خود حفظ کرده و این مسئله از موضوع هستهای جدا است.
پیش از این سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز گفته بود که واشنگتن در حال بررسی گزینه اعمال تحریمهای جدید علیه برنامه موشکی ایران است.
اعلام تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تحریمهای جدید، دو روز پس از آن صورت میگیرد که ایران بیش از یازده تن اورانیوم غنیشده را به روسیه منتقل کرد.
واشنگتن پیش از این هم در اقدامی که به گفته کارشناسان ناقض متن صریح برنامه جامع اقدام مشترک است، قانونی تصویب کرد که بر اساس آن افرادی که در 5 سال گذشته به ایران سفر کرده باشند، برای سفر به آمریکا حتما باید روادید دریافت کنند، حتی اگر تبعه یکی از 38 کشوری باشند که واشنگتن با آنها قرارداد لغو روادید دارد.