آمریكا خواستار اعمال فشارهای بیشتر چین علیه كره شمالی شد

آمریكا با استقبال از اقدام چین در اعمال محدودیت های تجاری علیه كره شمالی، از دولت پكن خواست فشارها بر علیه پیونگ یانگ را استمرار بخشد.

به گزارش نما به نقل از ایرنا، چین در هفته جاری و در چارچوب اجرای تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، فهرستی از محدودیت های تجاری علیه كره شمالی را اعلام كرد.
بر این اساس شركت های چینی اجازه خرید طلا از كره شمالی را نخواهند داشت و همزمان نمی توانند به این كشور سوخت هواپیماهای جت بفروشند.
خرید و فروش و تجارت مواد معدنی با كره شمالی هم محدود شده است اما تجارت انساندوستانه مواد معدنی نظیر آهن و سنگ آهن و برخی از مواد معدنی دیگر با پیونگ یانگ ادامه خواهد یافت.
چین اعلام كرد كه تجارت محدود و انسان دوستانه با كره شمالی تا زمانی ادامه خواهد یافت كه اطمینان حاصل كند عایدات آن صرف توسعه برنامه های موشكی و تسلیحاتی هسته ای این كشور نمی شود چرا كه در غیر این صورت اینگونه همكاریها را نیز قطع خواهد كرد.
سفارت آمریكا در پكن امروز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه تدابیر چین در راستای تحریم ها و فشارهای شورای امنیت است و واشنگتن از آن استقبال می كند.
با این وصف بیانیه تاكید می كند، چین باید به فشارهای خود علیه كره شمالی ادامه دهد تا مشخصا تحولی در زمینه عاری سازی منطقه از سلاح های هسته ای هویدا شود.
آمریكا در این بیانیه از چین خواسته است محدودیت ها و تحریم ها را ادامه دهد تا «كیم جونگ اون» رهبر كره شمالی این واقعیت را دریابد كه تنها راه پایان تحریم ها، توقف برنامه تسلیحاتی هسته ای آن كشور و عاری سازی منطقه از این سلاح هاست.
میزان تجارت چین و كره شمالی كه 90 درصد از كل تبادلات تجاری آن كشور را شامل می شود نزدیك به هشت میلیارد دلار است.
زغال سنگ، آهن و سنگ آهن اصلی ترین مواد معدنی مورد مبادله میان دو كشور است كه بر اساس اعلام سازمان ملل می توان در شرایطی كه تجارت انساندوستانه باشد تعاملات تجاری در این زمینه با كره شمالی انجام داد.
روزنامه «چاینا دیلی» چین نوشته است كه محدودیت های چین علیه كره شمالی كه بخشی از تحریم ها به حساب می آید باید مورد استقبال قرار گیرد و مشخص شود چین این تحریم ها را مراعات می كند.
این نشریه نسبت به شروع گفت وگوها ابراز تردید كرده و این مورد را مشروط به تلاش های پیونگ یانگ در راستای قانع كردن طرف های دیگر در خصوص عاری سازی منطقه از سلاح های هسته ای دانسته است.
اعمال تحریم های جدید شورای امنیت علیه كره شمالی كه در 20 سال اخیر بی سابقه توصیف شده و همچنین تحریم های چین، كره جنوبی، آمریكا و ژاپن بر علیه پیونگ یانگ به دلیل آزمایش های پی درپی موشكی این كشور بویژه انجام چهارمین آزمایش هسته ای در دی ماه سال گذشته می باشد.

۱۳۹۵/۱/۱۹

اخبار مرتبط