شمارش آرا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنان ادامه دارد اما به نظر می رسد شانس بایدن برای موفقیت بیشتر از ترامپ است. بایدن با کسب ۲۶۴ رای الکترال پیش تاز میدان است و ترامپ هم توانسته ۲۱۴ رای الکترال را از آن خود کند. این اختلاف رای حکایت از پیروزی بایدن دارد اما پیروزی بایدن هنوز به صورت رسمی اعلام نشده و منتظر پایان شمارش آرای چهار ایالت باقیمانده هستند در این گزارش آخرین اخبار مرتبط با انتخابات آمریکا را دنبال می کنید.
تعداد آرای الکترال دو نامزد، در روز شنبه 17 آبان ماه بدون تغییر است و بایدن کماکان با 246 رای پیشتاز میدان است و ترامپ هم با 214 رای نفر دوم انتخابات است
در ایالت پنسیلوانیا که ۲۰ رای الکترال دارد، تاکنون ۹۹ درصد آرا شمرده شده که از این بین ترامپ ۴۹.۲ و بایدن ۴۹.۶ درصد آرا را به خود اختصاص دادهاند.
در ایالت کارولینای شمالی با ۱۵ رای الکترال که تاکنون ۹۹ درصد آرا شمرده شده است ترامپ ۵۰.۱ و بایدن با ۴۸.۷ درصد آرا را به خود اختصاص دادهاند.
در ایالت جورجیا با ۱۶ رای الکترال که ۹۹ درصد آرای آن شمرده شده است ترامپ ۴۹.۳ و بایدن ۴۹.۶ درصد آرا را به خود اختصاص دادهاند.
در ایالت نوادا با ۶ رای الکترال نیز که تاکنون ۸۷ درصد آرای آن شمرده شده است بایدن ۴۹.۸ و ترامپ ۴۸ درصد آرای آن را به خود اختصاص دادهاند. (در این ایالت بایدن فاصله خود با ترامپ را افزایش داده است).
درست است که شمارش آرا در 4 ایالت فوق ذکر هنوز ادامه دارد اما بسیاری جو بایدن را پیروز قطعی انتخابات می دانند
ترامپ نیز که خود را در حال شکست در مقابل بایدن دیده مسئله ی تقلب در انتخابات را پیش کشیده و می گوید: اگر رایهای قانونی شمرده شود، برنده هستیم، اما اگر رایهای غیرقانونی شمرده شود، انتخابات دزدیده شده است.
شبکههای خبری ایبیسی (ABC)، سیبیاس (CBS)، و اماسانبیسی (MSNBC) هنگامی که ترامپ درباره تقلب در انتخابات آمریکا صحبت میکرد پخش سخنرانی او را قطع کردند. همچنین اریک ترامپ، پسر دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی آمریکا با توییت ویدئویی تلاش کرد تا به ادعای تقلب در انتخابات دامن زده و روند جاری شمارش آرا را زیر سؤال ببرد.
جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم گفت: در صورت اتمام شمارش همه آرا، او و سناتور کامالا هریس به عنوان پیروز، اعلام خواهند شد. بایدن گفت دموکراسی به هم ریخته و نیازمند صبر بیشتری هستیم.
طرفداران جو بایدن و دونالد ترامپ، که هر یک نامزد خود را پیروز انتخابات میدانند؛ به صفکشی خیابانی روی آوردهاند. استقرار گسترده نیروهای پلیس و گارد ملی در واشنگتن ادامه دارد و در بسیاری از شهرها هم نیروهای گارد ملی با نفربرهای زرهی مستقر شده اند. تبیین چالشهای درونی و ناکارآمدی نظام انتخاباتی غیردموکراتیک آمریکا که امروز محل جدال انتخاباتی میان دموکراتها و جمهوریخواهان شده، فرصتی استثنایی برای نشان دادن چهره واقعی لیبرال دموکراسی آمریکایی است.
نبود استقلال در رسانههای آمریکایی، زیر سؤال بردن نظام انتخاباتی غیرمستقیم، هزینههای سنگین و نحوه رقابتهای انتخاباتی، نبود اخلاق در مناظرات، شکاف عظیم و بیسابقه در سطح سیاسی و اجتماعی، نافرمانیهای مدنی، سازوکار پر ابهام شمارش رأی فدرالی و تحولات امنیتی احتمالی در دوران پساانتخابات، همگی گواهی بر ناکارآمدی ساختارهای درونی آمریکا و شکلگیری جامعه چندپاره در این کشور حکایت دارد.