طی نامه‌ای به اوباما ؛‌

مخالفت بیش از 100 عضو كنگره آمریكا با تحریم‌های جدید علیه ایران

۱۰۴ تن از قانونگذاران آمریكایی در مجلس نمایندگان آن كشور، در نامه‌ای از سیاست‌های باراك اوباما، رئیس‌جمهوری آمریكا، برای دادن فرصت به مذاكرات اتمی با ایران و تلاش‌ها برای حل دیپلماتیك آن حمایت كردند.

به گزارش نما به نقل از هافینگتون پست ، "دیوید پرایس" و "لوید داجت"، دو نماینده‌ای که تهیه نامه و جمع‌آوری امضا برای آن را در دست داشتند هر دو از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا هستند. اما در میان امضاکنندگان چهار نماینده جمهوری‌خواه نیز حضور دارند. این نامه برای جمع امضاهای بیشتر در مجلس "باز" است.

هافینگتون‌پست نامه حمایتی از سیاست‌های باراک اوباما و تقابل با تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران را نشانه ایجاد موجی در حمایت از دیپلماسی در قبال ایران عنوان کرده است.

دیوید پرایس در بیانیه‌ای که در ارتباط با این نامه منتشر کرده می‌گوید : معتقدم باید از فرصتی که در مقابل ما ایجاد شده استفاده کنیم تا برای برنامه اتمی ایران، راه‌حلی صلح‌آمیز و دیپلماتیک بیابیم.

واژگانی شبیه به این را پیشتر باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز در مورد سیاست در قبال ایران به کار برده بود.

رئیس‌جمهوری آمریکا، نهم بهمن ماه در پنجمین سخنرانی سالیانه خود در کنگره آمریکا از تلاش‌های دیپلماتیک خود در برابر ایران دفاع کرده و گفته بود این تلاش‌ها، بختی برای حل دیپلماتیک این مساله به وجود آورده است.

او پیشتر نیز در مورد تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران هشدار داده و گفته بود چنین تحریم‌هایی را وتو خواهد کرد. آنچه در سخنرانی سالیانه خود بار دیگر بر آن تاکید کرد.

امضاکنندگان نامه به اوباما نیز از همکاران خود خواسته‌اند از تصویب طرح‌ها یا قطع‌نامه‌هایی که این مذاکرات یا ائتلاف بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای تهران را به خطر بیاندازد، خودداری کنند.

این نامه در حالی تهیه و به سرعت بر شمار امضاکنندگان آن افزوده شده که گروهی از نمایندگان در نظر دارند، قطع‌نامه‌ای غیرالزام‌آور را تهیه کنند که در آن رئوس نتیجه‌های نهایی در توافق‌نامه اتمی با ایران ذکر شده است.

در اوایل بهمن ماه خبرگزاری رویترز در گزارشی گفته بود تلاش‌های نمایندگان آمریکا در کنگره آن کشور برای تصویب تحریمی جدید علیه ایران، متوقف شده و گروهی از نمایندگان در حال گفت‌وگو برای ارائه اقدامی مانند یک قطع‌نامه غیرالزام‌آور هستند.

در کنار شکل‌گیری‌ حمایت‌های تازه از تلاش‌های دیپلماتیک در مورد ایران و مخالفت با تصویب تحریم‌های جدید در شرایط فعلی، جیمز کپلر، مدیر سازمان سیا، نیز به صف مخالفان تحریم‌ها پیوسته است.

او روز سه‌شنبه در جلسهٔ استماع کمیته خدمات نیروهای مسلح سنای ایالات متحده گفته بود : لزومی به اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران نیست.

طرف‌های مذاکرات بر سر برنامه اتمی در گروه 1+5 از روز ۲۹ بهمن‌ ماه دور تازه گفت‌وگوها با تهران را در وین -پایتخت اتریش- آغاز می‌کنند.

۱۳۹۲/۱۱/۲۴

اخبار مرتبط