به گزارش نما به نقل از فارس، پایگاه خبری «المانیتور» نوشت که فرانسه و ایالاتمتحده در زمینه برقراری روابط بازرگانی با ایران اختلاف دارند.
در این گزارش آمده است که اگر چه فرانسه در سال 2003 باب مذاکره با ایران را باز کرد اما این کشور بعدها به یکی از مخالفان سرسخت ایران در مسئله هستهای تبدیل شد و این موضعگیری خود را به ویژه پس از انتخاب «محمود احمدینژاد» رئیسجمهور پیشین ایران نشان داد.
اما اکنون به رغم اقدامات اکتبر گذشته فرانسه در جریان مذاکرات هستهای با ایران، شرکتهای فرانسوی در میان اولین شرکتهایی هستند که به شرایط جدید در ایران واکنش نشان میدهند.
یکی از افرادی که برای رایزنی درباره همکاریهای اقتصادی به ایران سفر کرده با ابراز شگفتی از وضعیت ایران میگوید:« اگر چه ایران سالها از جنگ با عراق آسیب دیده و تحریمهای جهانی نیز به دلیل برنامه هستهای متوجه این کشور بوده است، تقریبا کشوری توسعه یافته است و اقدامات خوبی در آن صورت میگیرد. با وجود برف سنگینی که هنگام سفر گروه به تهران باریده بود، خیابانها کاملا تمیز بودند. ارتباط اینترنتی و تلفنی تقریبا همه جا و نه فقط در هتلهای لوکس امکانپذیر بود. زنان باید حجاب داشته باشند اما (غیر از این) تقریبا آزاد هستند آنطوری که میخواهند لباس بپوشند.
تصمیمگیران ارشد کشور همه انگلیسی صحبت میکنند و بسیاری از آنها در بهترین دانشگاههای اروپا و آمریکا تحصیل کردهاند.»
در این صورت است که میتوان موضعگیریهای واشنگتن را غافلگیرانه دانست. وقتی که «جان کری»وزیر خارجه آمریکا از «لوران فابیوس» همتای فرانسوی خود خواست تا اعلام کند که این سفر مفید نبود تا ایران را به توقف برنامه توسعه هسته ای تشویق کند. علاوه بر این حسی منفی درباره آمادگی ایران برای فعالیتهای اقتصادی به وجود آورد.