سوئد و روزه داری با خورشیدی بی غروب

مسلمانان درهمه جای دنیا هستند، حتی اینجا در سوئد و در نزدیكترین نقاط به قطب شمال. مسلمانان سوئد به خصوص كسانی كه در شهر كرونا زندگی می كنند مثل همه مسلمانان جهان با آغاز ماه صیام، روزه داری می كنند اما یك تفاوت نه چندان كوچك با دیگر مسلمانان ، آنها را شاخص می كند. تفاوت تنها در خورشید است، خورشیدی كه در ماه های ژوئن و جولای در این منطقه از كره خاكی، هرگز غروب نمی كند.

به گزارش نما، شفقنا به نقل از پایگاه خبری World Bulletin، مسلمانان در نواحی شمالی سوئد در ایام ماه مبارک رمضان شب ندارند یعنی وقت افطار چندان برای آنها روشن نیست، به همین خاطر آنها همواره به دنبال راه های حل این مشکل بوده اند. شورای اروپائی فتوا و تحقیقات اسلامی نیز هرساله و برطیق روزها و ساعات ماه مبارک رمضان، دستورالعمل های جدیدی برای استفاده این مسلمانان صادر می کند.

سابقاً نظریاتی مبنی بر تبعیت این مسلمانان از ساعت شرعی شهر مقدس مکه در عربستان و یا روزه داری در کل ساعاتی که خورشید تا حدودی در آسمان دیده می شود، وجود داشت که به نظر می رسد با توجه به حرکت ماه های قمری، این نظریات در زمستان ها و تابستان ها چندان کارایی نداشت.

اما نهایتاً شورای فتوا و تحقیقات اسلامی اروپا به مسلمانان نواحی شمالی این قاره از جمله کرونا اعلام کرده است که وقت افطار و اذان مغرب خود را با نواحی جنوبی تر خود تنظیم کنند و مانند آنها افطار کنند تا مشکل اوقات شرعی مسلمانان این نواحی نیز حل شود.

۱۳۹۳/۴/۸

اخبار مرتبط