نسخه چاپی

"دیپلماسی بیمارستانی" جان اسرائیل را می خرد!

با آغاز نا آرامی‌ها در سوریه، اسرائیل به این فكر افتاد كه با در پیش گرفتن «دیپلماسی بیمارستانی» و مداوای مجروحان گروه‌های مسلح مستقر در مرزهای سوریه، خطر آنان را دفع كند.

به گزارش نما، تسنیم به نقل از پایگاه خبری المیادین، همزمان با آغاز ناآرامی‌ها در سوریه اسرائیل از بیم هرگونه تغییر احتمالی و تأثیر آن بر امنیت خود، در برخورد با گروه‌های تروریستی دیپلماسی موسوم به «دیپلماسی بیمارستانی» را در پیش گرفت.

در پاسخ به "اسرائیل چگونه با تحولات موجود در سوریه برخورد کرده و راه‌حل‌های آن چیست؟" باید گفت که اسرائیل برای تضمین اینکه گروه‌های مسلح مستقر در مرزهای سوریه امنیت آن را در معرض تهدید قرار ندهند، درهای بیمارستان‌های خود را به‌روی آنان گشود.

در همین راستا سه سال پیش و همزمان با شعله‌ور شدن آتش بحران در سوریه، اسرائیل تمام توان خود را برای حفظ امنیت مرزی و تحویل چالش و هرج و مرج به فرصت به کار گرفت و تا حدودی نیز در این خصوص موفق عمل کرد.

اما نگرانی اصلی اسرائیل این بود که منطقه هم‌مرز بلندی‌های جولان به صحنه عملیات علیه آن تبدیل شود، از همین رو از همان روزهای نخست ناآرامی، حضور خود را در این منطقه تقویت و یگان‌های نظامی که در نبرد مرزی مهارت دارند، جایگزین نیروهای مستقر در آن کرد تا با این کار به هر شکل ممکن، جلوی خطر احتمالی را بگیرد.

این نگرانی اسرائیل بی‌مورد نبود، زیرا در طول چند ماه گذشته مجموعه رخدادهای امنیتی در سطوح مختلف آرامشی را که از زمان جنگ ۱۹۷۳ بر منطقه حاکم بود، از بین برد.

حملات توپخانه‌ای گروه‌های نامعلوم، اخبار رسانه‌های اسرائیلی مبنی بر ناکام گذاشتن عملیات نفوذ مبارزان که گفته می‌شد وابسته به حزب‌الله لبنان بودند، حمله به سربازان اسرائیلی با استفاده از بسته‌های انفجاری در ماه مارس گذشته که منجر به مجروح شدن چهار سرباز اسرائیلی شد و این اواخر نیز حمله خمپاره‌ای که موجب کشته شدن یک سرباز اسرائیلی در مرز شد، همگی از جمله رخدادهای امنیتی است که برای اسرائیل حائز اهمیت بوده آن را نگران می‌کند.

به این ترتیب در طول یک سال اخیر اسرائیل به‌طور مستقیم در معرض تهدید قرار گرفت از همین رو چاره‌ای جز تغییر معادله یا دست‌کم تلاش برای تغییر نداشت.

در این میان، حمله جبهه النصره به منطقه القنیطره فرصت خوبی برای تحقق هدف مورد نظر اسرائیل فراهم کرد، به این معنی که این حمله موجب شد اسرائیل درهای بیمارستان‌های خود را به‌روی مجروحان این گروه که به سازمان القاعده در سرزمین شام معروف هستند، بگشاید تا به این ترتیب مطمئن شود که حضور آنان در مرزها به عاملی برای تهدید تل‌آویو تبدیل نشود.

اما برخی از روزنامه نگاران اسرائیلی از این نیز فراتر رفته اعلام کردند که اسرائیل با استفاده از دیپلماسی بیمارستانی در نقاط مرزی شبکه‌ای از اطلاعات را نیز برای خود فراهم کرد.

با این حال این وضعیت به این معنی نیست که خیال اسرائیل از هر جهت از همسایگان جدید آسوده است، زیرا به‌خوبی می‌داند که اوضاع مرزها در گروی اولویت همسایگان جدید است، به این معنی که تا زمانی که این گروه‌ها برای براندازی نظام بشار اسد در کشمکش و جنگ به سر می‌برند، اسرائیل در اولویت آنان نخواهد بود، از همین رو تل‌آویو اقدامات لازم را برای تحرک ضروری در زمانی که تحولات سوریه از کنترل خارج شوند، اتخاذ کرده است تا در زمان مورد نظر نقشه مرزها را به‌گونه‌ای که با امنیت آن مناسب باشد، بازنگری کرده تغییر دهد.

۱۳۹۳/۸/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...