به گزارش نما به نقل از شهروند: تفاهم لوزان ظاهرا بیش از آنکه سیگنال سیاسی داشته باشد بازتاب اقتصادی به همراه آورده به عبارت دیگر اگرچه خروجی مذاکرات لوزان تنها بیانیه غیرالزامآور برای طرفین بوده اما امیدها برای رفع تحریمها را به وجود آورده است.
در نتیجه این امیدواری هم نهتنها فعالان اقتصادی داخلی درحال ترسیم افقی جدید هستند بلکه سرمایهگذاران خارجی هم بر سر ذوق آمدهاند و برای به دست آوردن جایگاهی بهتر در اقتصاد، ایران را به گود رقابت کشانده اند.
جالبترین نمونه این رقابت و حتی یکی از کمسابقهترین آنها در سالهای گذشته سفر هیأت تجاری آمریکایی به ایران است که ظاهرا آمده تا شرایط را برای سرمایهگذاری بعد از رفع تحریمها بررسی کند. فایننشالتایمز طی گزارشی اعلام کرد یک گروه ۲۲ نفره متشکل از کارآفرینان، مشاوران و سرمایهگذاران آمریکایی برای بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در ایران در صورت لغو تحریمها به این کشور سفر کردهاند و البته از استقبال گرم مردم ایران در خیابانهای تهران شگفتزده شدهاند.
لیندا میسون، رئیس شرکت برایت هورایزون، تولیدکننده وسايل نوزاد که در ٤٥ ایالت آمریکا و کشور اروپایی فعالیت دارد دراینباره گفت: من در بازار سهام نیویورک یک کارآفرین هستم اما قصدی برای تجارت در ایران ندارم. از آنجایی که تجار آمریکایی اغلب به دنبال بازارهای جدید و اهل ریسک کردن هستند، من بیشتر برای جمعآوری اطلاعات و ایدهها به اینجا آمدهام. ند لامونت، کاندیدای راهیابی به سنای آمریکا در سال ٢٠٠٦ که نمایندگی شرکت لامونت دیجیتال سیستمز را برعهده دارد، گفت: ما قرار است در مورد آنچه که (در ایران) دیدهایم صحبت کنیم تا به اوباما (برای انعقاد توافق هستهای با ایران) کمک کنیم.
به گزارش فایننشالتایمز، یک دیپلمات بلندپایه غربی در تهران هم در این خصوص گفت: تجار آمریکایی باید تا انتخابات بعدی ریاستجمهوری آمریکا (٢٠١٦) صبر کنند. آنها آخرین کسانی خواهند بود که به ایران میآیند نه اولینها.
در این میان استفان ام سلیگ معاون وزیر بازرگانی آمریکا در امور بینالملل هم به گلف نیوز گفت که اگر تحریمها علیه ایران تسهیل شود، حضور اقتصادی در این کشور امکانپذیر میشود.
او افزود: ایران و آمریکا برای مدت بسیار طولانی روابط اقتصادی نداشتهاند و در نتیجه برای گسترش راهی که به معاملات تجاری ختم شوند، کارهای بسیاری باید انجام شوند.
خبر دیگر در این خصوص هم سفر هیأتی تجاری از سوییس به ایران است. به گزارش پایگاه اینترنتی «سويیس اینفو» بهزودی هیأتی از نمایندگان اقتصادی به سرپرستی «لیویا لوی» سفیر سابق سوییس در ایران، به منظور بررسی فرصتهای اقتصادی به ایران سفر خواهد کرد. براساس این گزارش، یکشنبه آتی هیأتی از نمایندگان اقتصادی به سرپرستی «لیویا لوی» سفیر سابق سوییس در ایران، به منظور بررسی فرصتهای اقتصادی به ایران سفر خواهد کرد.
نماینده کابینه سوییس در امور توافقات تجاری که تا سال ٢٠١٣ بهعنوان سفیر این کشور در تهران فعالیت میکرد، از اشاره به اسامی شرکتها خودداری نمود، اما فاش کرد که غیر از اعضای سکو و فدراسیون تجاری سوییس، نمایندگان بخشهای مختلف تجاری این کشور نیز به ایران سفر خواهند کرد.
البته به جز رایزنیهایی که هنوز به نتیجه نرسیده اقدامات عملی هم برای جذب سرمایههای خارجی صورت گرفته ازجمله اینکه دیروز شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار مجوز دو کد سهامداری خارجی را در بورس انرژی ایران صادر کرد.
این درحالی است که درحال حاضر، شرکتهایی از روسیه، انگلستان، هنگ کنگ، اندونزی، گرجستان، پاکستان، ارمنستان، امارات و هند کد سهامداری بورس انرژی ایران خود را از شرکت سپردهگذاری مرکزی دریافت کردهاند.
تجار آمریكایی آمدند،سوییسی ها در راهند
تفاهم لوزان ظاهرا بیش از آنكه سیگنال سیاسی داشته باشد بازتاب اقتصادی به همراه آورده به عبارت دیگر اگرچه خروجی مذاكرات لوزان تنها بیانیه غیرالزامآور برای طرفین بوده اما امیدها برای رفع تحریمها را به وجود آورده است.
۱۳۹۴/۲/۱