افشین پروین پور در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما ، در خصوص وضعیت مسکن مهر و میزان پیشرفت آن تا پایان دولت قبلی گفت: دولت دهم، مسکن مهر را با پیشرفت 70 درصدی به دولت جدید تحویل داد و منبع مالی آن نیز از سوی دولت قبل تدارک دیده شده بود، و اینکه چرا این پروژه ها هنوز به پایان نرسیده اند، صرفاً به عدم وجود عزم و اراده در دولت یازدهم بر می گردد.
وی با بیان اینکه مسکن مهر در مجموع حدود 10 درصد در دولت یازدهم پیشرفت داشته است، تصریح کرد: دولت یازدهم به خاطر مشکل سیاسی که با دولت قبلی دارد، و اینکه این طرح به نام دولت قبلی ثبت شده است، حاضر نیست آن را به سرانجام برساند. دولت بزرگترین ایراد مسکن مهر را این می دانست که تورم 40 درصدی ایجاد کرده است؛ بر فرض که همینطور هم بوده باشد؛ خب یکبار این تورم ایجاد شده و تمام شده، بالاخره مسکن مردم باید به صاحبانش تحویل داده بشود یا نه؟! مخصوصاً که رهبر انقلاب هم تأکید کردند که این پروژه ها باید تحویل داده شوند.
کارشناس مسکن ادامه داد: نکته بعد این است که دولت می گوید مسکن مهر در مکان های نامناسب بنا نهاده شده است؛ این در حالی است که متقاضیان می گویند واحدهای ما را در همین مکان بر فرض نامناسب تحویل دهید. دلیل قانع کننده و کارشناسی شده ای برای مخالفت با این طرح و عدم تکمیل پروژه ها وجود ندارد؛ ضمن اینکه خود دولت هم در ابتدای شروع به کار، اعلام کرد که ما با اینکه دیگر ثبت نام جدید انجام نمی دهیم، اما پروژه هایی که از قبل شروع شده را تحویل می دهیم. الان هم مدام وعده می دهند و زمان تعیین می کنند، ولی همچنان خبری از تحویل این پروژه ها نیست.
پروین پور، مسکن اجتماعی را یک طرح شکست خوردۀ غلط توصیف کرد و تصریح کرد: مسکن اجتماعی یک تجربه شکست خورده از الگوی ساخت مسکن در کشورهای غربی بعد از جنگ جهانی دوم است؛ بعضی از کشورها که با تخریب مواجه شده بودند، در اطراف شهرهای بزرگ آنها یکسری حاشیه نشینی ایجاد شده بود و عده ای بی خانمان شده بودند، درنتیجه ناهنجاری اجتماعی ایجاد شده بود. برخی از دولت ها برای رفع موقت این معضل، اقدام به ساخت خانه های کوچک لانه زنبوری کردند که متراژ هر کدام از آنها بیست، سی متر بیشتر نبود. این خانه ها با هزینه دولت ساخته می شد و از ساکنین، بابت استفاده از آنها اجاره دریافت می شد؛ درواقع مردم مستأجر دولت بودند.
وی افزود: به جهت نوع معماری و تجمع جمعیت در این واحدها، ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی بیشتر شد و دولت ها مجبور شدند که آنها را تخریب کنند و مردم را از این واحدها بیرون کنند. حال دولت ما می خواهد همان تجربه غلط را تکرار کند.
کارشناس مسکن در خصوص تفاوت های مسکن مهر و مسکن اجتماعی گفت: نخستین تفاوت به متراژ آنها بر می گردد؛ متراژ مسکن اجتماعی بین بیست تا سی متر است، که استاندارد لازم برای زندگی یک خانواده دو سه نفری در آن رعایت نمی شود، اما متراژ واحدهای مسکن مهر، حداقل 75 متر است؛ ضمن اینکه در برخی قسمت ها، واحد های بزرگتر و ویلایی هم در قالب مسکن مهر ایجاد شده است. تفاوت دوم است که؛ در مسکن مهر، مردم مالک واحدها هستند؛ یعنی کسی که ساکن این واحدها می شود، احساس مالکیت می کند و می تواند برای زندگی خود برنامه ریزی کند، اما مسکن اجتماعی اجاره ای است؛ یعنی مردم مستأجر دولت هستند. تفاوت سوم این است که مسکن مهر با سرمایه گذاری مشترک مردم و دولت ساخته می شود و دولت کل هزینه را متحمل نمی شود؛ در صورتی که کل هزینه های مسکن اجتماعی؛ از زمین گرفته تا ساخت و تکمیل، بر عهدۀ دولت است و این یک بار مالی سنگین را به دولت تحمیل می کند، از طرفی رانت و فساد هم در کارهای دولتی زیاد است.
افشین پروین پور در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی نما مطرح كرد:
مشكل دولت با مسكن مهر، سیاسی است/ مسكن اجتماعی، طرح شكست خوردۀ غربی ها است
كارشناس مسكن با بیان اینكه مسكن مهر در مجموع حدود 10 درصد در دولت یازدهم پیشرفت داشته است، تصریح كرد: دولت یازدهم به خاطر مشكل سیاسی كه با دولت قبلی دارد، و اینكه این طرح به نام دولت قبلی ثبت شده است، حاضر نیست آن را به سرانجام برساند.
۱۳۹۵/۲/۲۷