به گزارش نما به نقل از کلیک، علیرضا گلستانی زاده، معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق کالاهای ممنوعه شامل دو بخش اساسی است و یکی از آن ها تجهیزات دریافت ماهواره است.
گلستانی زاده اظهار داشت: در بخش کشفیات و مقابله، اقدامات مثبتی انجام شده است و روند کشفیات قاچاق کالاهای ممنوعه در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۳ معادل هفت درصد افزایش داشته است.
وی افزود: به طور کلی بنا بر امحای کالاهای قاچاق ممنوعه است. یعنی به محض اینکه این کالاها کشف شود در محل صورت جلسه می شود و سپس از بین برده می شود. البته در بخش تجهیزات ماهواره ای اینگونه نیست، بلکه ابتدا تجمیع و بعد اوراق می شوند و در برخی مصارف کارخانه ها استفاده می شوند.
معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص قاچاق موبایل توضیح داد: در برخی کالاها از جمله موبایل در داخل تولیدی نداریم و فقط تولید بسیار محدود در منطقه اروند انجام می شود که حدود ۶۰ هزار قطعه است که البته آن هم ساخت داخل نیست بلکه قطعات موبایل آورده می شود و در داخل سرهم بندی می شود؛ یعنی عملا تولید داخلی در زمینه موبایل وجود ندارد و این در حالی است که مصرف داخل سالانه ۱۴ میلیون قطعه است.
او افزود: بنابراین در جایی که مزیت تولید داخل نداریم نباید تعرفه ها را به گونه ای لحاظ کنیم که اسمش را حمایت از تولید بگذاریم؛ لذا به دنبال این موضوع هستیم که تعرفه واردات موبایل کاهش یابد و این تعرفه از هفت به پنج درصد برسد. همچنین در بخش ارزش افزوده به دنبال مذاکراتی با مجلس هستیم تا میزان آن کاهش یابد، چرا که ارزش افزوده در قاچاق برخی کالاها مانند طلا و موبایل تاثیرگذار است.
كاهش تعرفه واردات موبایل تا ۵ درصد
به دنبال این موضوع هستیم كه تعرفه واردات موبایل كاهش یابد و این تعرفه از هفت به پنج درصد برسد.
۱۳۹۵/۴/۱۹