به گزارش نما؛ فرزاد اشرافی متخصص بیماری های مغز و اعصاب در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص اثرات مخرب تلفن همراه بر روی سیستم ایمنی بدن بیان کرد: در دنیای مدرن امروز استفاده از وسایل الکترونیکی مانند گوشی های تلفن همراه گسترش ویژه ای پیدا کرده است. از اثرات کوتاه مدت امواج رادیویی می توان به گرمایش و حرارت تولید شده بر روی گوش، پوست و مغز اشاره کرد.
وی اظهار داشت: طبق مطالعات میدانی صورت گرفته در ارتباط با فرکانس های رادیویی و فعالیت الکتریکی مغز تاکنون تحقیقاتی بر روی اثرات کوتاه مدت این امواج مانند تغییر ضربان قلب و فشار خون اثبات نشده است.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب با بیان اینکه طبق بررسی های پژوهشی استفاده از تلفن همراه که متصل به اینترنت است سبب تغییراتی در نوار مغز فرد می شود؛ عنوان کرد: با توجه به بررسی های صورت گرفته استفاده بلند مدت و مداوم از تلفن های همراه ریسک ابتلا به تومورهای مغزی را در حیوانات افزایش نداده است.
اشرافی یادآور شد: طبق مطالعات انجام شده در 13 کشور ریسک ابتلا به تومورهای مننژیوم مغزی با استفاده از تلفن های همراه افزایش پیدا نکرده است.البته این بررسی ها کمتر از ده سال پیشینه دارد در حالیکه ایجاد تومورهای مغزی به زمان بیش تری نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه استفاده دراز مدت از تلفن همراه فرد را در معرض افسردگی و اختلالات رفتاری قرار می دهد؛ افزود: بنا به گفته سازمان بهداشت جهانی هنوز ثابت نشده که تماس مداوم با امواج رادیویی منجر به سرطان می شود.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب تصریح کرد: از دیگر عوارض استفاده مداوم از تلفن های همراه می توان به سردرد، خستگی، اختلالات خواب و حافظه، سرگیجه و کاهش شنوایی اشاره کرد.
اشرافی در خصوص تاثیر امواج رادیویی بر زنان باردار بیان کرد: طبق بررسی های انجام شده تاکنون خطرناک بودن این امواج در جنین و مادر قطعی نشده است ولی توصیه می شود این گروه از افراد به طور مداوم در معرض این فرکانس ها قرار نگیرند زیرا این امواج تاثیر مستقیمی بر سیستم شنوایی جنین دارند.
وی توصیه کرد: افراد باید از صحبت کردن طولانی با تلفن همراه اجتناب کنند و در فضای باز و مکان هایی که آنتن دهی قوی تر است از این وسیله ارتباطی استفاده کنند.همچنین باید هنگام صحبت کردن با تلفن همراه گوشی را در فاصله 2 سانتی متری از گوش قرار دهند و از هندرزفری بلوتوثی استفاده نکنند.
موبایل با گوش هایتان چه كار می كند؟
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب تصریح كرد: از دیگر عوارض استفاده مداوم از تلفن های همراه می توان به سردرد، خستگی، اختلالات خواب و حافظه، سرگیجه و كاهش شنوایی اشاره كرد.
۱۳۹۵/۸/۱۹