به گزارش نما به نقل از ایسنا: یک کارشناس مسکن گفت: به دلیل نزدیکی برگزاری انتخابات ریاستجمهوری برخی فروشندگان از عرضه واحدهای خود به بازار مسکن به طور موقت خودداری میکنند اما حرکت بازار مسکن به سمت رونق ادامه دارد.
علی قائدی کارشناس مسکن، گفت: البته این موضوع موردی است و انتظار میرود پس از اعلام نتایج انتخابات و همچنین نیمه اول امسال حجم معاملات مسکن باز هم افزایش یابد و فاز پیش رونق ادامه یابد.
وی ضمن مثبت ارزیابی کردن سیاستهای بانک مسکن در حمایت از طرف تقاضای خرید ملک اظهارکرد: برمبنای چشمانداز کوتاهمدت بازار معاملات مسکن در سال ۹۶ حداکثر تا نیمه اول سال، تشدید پیش رونق معاملات بیش از سایر گزینهها محتمل است که در این میان نقش حمایتی تسهیلات خرید مسکن غیرقابل انکار است.
وی با بیان اینکه فاز پیش رونق معاملات در بازار مسکن از سال گذشته با افزایش حجم خرید و فروش آپارتمانهای مسکونی عملا بازار مسکن را از حالت رکود خارج کرد، گفت: هر چند نشانههای رونق کامل هماکنون در بازار معاملات مسکن دیده نمیشود اما بازگشت به رکود در بازار معاملات مسکن نیز منتفی است.
قائدی تاکید کرد: نشانههایی مبنی بر ادامه حرکت بازار مسکن در فاز پیش رونق و تشدید پیش رونق در بازار معاملات خرید و فروش آپارتمان بر مبنای آمارهای رسمی و مطالعات میدانی مشاهده میشود که این نشانهها هرگز علائمی از بازگشت به رکود را منعکس نمیکند.
وی با اشاره به موضوع برگزاری انتخابات ریاستجمهوری به عنوان یکی از مهمترین عوامل برون بخشی در تعیین وضعیت بازار مسکن در نیمه اول سال ۹۶ به خصوص طی هفتههای اخیر و آینده کوتاهمدت پیشرو خاطر نشان کرد: هماکنون بازار مسکن تحت تاثیر نرخ سود بانکی، تغییرات تورم و همچنین تغییرات مثبت و منفی بازار رقیب قرار دارد اما آنچه مسلم است اثرگذاری انتخابات ریاستجمهوری به مراتب در مقطع زمانی حاضر- کوتاه مدت- از سایر پارامترهای گفته شده موثرتر است.
قائدی در عین حال تاکید کرد: با این وجود هیچ کدام از عوامل گفته شده و اثرگذار در بازار مسکن از ابتدای سال تاکنون منجر به عقب گرد بازار معاملات خرید و فروش آپارتمان به فاز رکود نشدهاند و تاثیر روانی ناشی از برگزاری انتخابات به صورت مقطعی و در برخی موارد در قالب خودداری موقت برخی فروشندگان مسکن از عرضه فایل های فروش به بازار مسکن خود را نشان داده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که از ناحیه سمت تقاضای مصرفی که هماکنون اصلیترین متقاضیان بازار مسکن هستند چنین مکثی رصد نمیشود هر چند تعداد فایلهای عرضه شده به بازار مسکن نیز تقریبا با سطح تقاضای مصرفی حاضر در بازار ملک همخوانی دارد. این موضوع به معنای عدم عقبنشینی تقاضای موثر از بازار معاملات مسکن است.
قائدی تصریحکرد: در خصوص روند قیمت مسکن در نیمه اول سال ۹۶ با توجه به وضعیت فعلی انتظار میرود افزایش محسوسی در قیمتها ایجاد نشود و بازار مسکن حداکثر در سطح تورم عمومی نوسانهای جزیی را در برخی موارد تجربه کند. هر چند احتمال بروز این نوسان نیز در همه مناطق قطعی نخواهد بود.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت تغییر مسیر سازندگان از واحدهای لوکس، گران قیمت و تجاری به ساخت واحدهای مسکونی مصرفی گفت: به نظر میرسد در سال جاری نیز دست کم تا نیمه اول امسال شاهد تداوم وضعیت سال گذشته در بازار مسکن باشیم؛ سال گذشته شیب منفی رشد ساخت وساز به صفر رسید اما در عین حال تحرک محسوسی در راستای رشد قابل توجه حجم سرمایهگذاریهای جدید ساختمانی تجربه نشد.
وی به سازندگان توصیه کرد برای کسب بازدهی معقول در سرمایهگذاری ساختمانی و فروش سریعتر واحدها به منظور بازگشت اصل و سود سرمایه به آنها، اولویت سرمایهگذاریهای خود را بر ساخت مسکن مصرفی متناسب با نیاز فعلی بازار تقاضا قرار دهند و از ساخت واحدهای لوکس، بزرگ متراژ و گران قیمت خودداری کنند.
وی در عین حال افزایش حمایت از گروههای مصرفی در بازار مسکن و کاهش غیردستوری نرخ سود غیربانکی را از مهمترین ابزارهای سرعت بخشی به بازار مسکن در مسیر رونق عنوان کرد.
بررسی علل ركود فعلی بازار مسكن
یك كارشناس مسكن گفت: به دلیل نزدیكی برگزاری انتخابات ریاستجمهوری برخی فروشندگان از عرضه واحدهای خود به بازار مسكن به طور موقت خودداری میكنند اما حركت بازار مسكن به سمت رونق ادامه دارد.
۱۳۹۶/۲/۲۷