نسخه چاپی

بایدن درباره غرب آسیا چه در سر دارد؟

عکس خبري -بايدن درباره غرب آسيا چه در سر دارد؟

طی روزهای اخیر و در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، اكنون سوال این است كه سیاست های جو بایدن در قبال منطقه چگونه خواهد بود.

به گزارش نما، اگر جو بایدن ریاست جمهوری آمریکا را در دست بگیرد و وارد کاخ سفید شود چه سیاستی را در غرب آسیا پیاده خواهد کرد؟

این پرسشی است که حتی چه بسا ذهن بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان را درگیر خود کرده باشد.

دونالد ترامپ در دوران چهار سال ریاست جمهوری خود در غرب آسیا شکست خورده است؛ دلیل شکست آمریکا حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق بود که پس از آن نیز روسیه با ترغیب ایران و درک موقعیت و احساس خطر وارد سوریه شد و این دو کشور توانستند سوریه را از خطر فروپاشی و تجزیه نجات دهند.

آمریکا در دوران ترامپ نتوانست غرب آسیا را با اقدامات خود به آنچه در هدف آمریکا بود برساند به همین خاطر نه ادعای مقابله با تروریست از سوی آمریکا قابل قبول است و نه حضور نیروهای این کشور در منطقه غرب آسیا امنیت ساز است.

اما با آمدن جو بایدن چه برنامه‌ای در غرب آسیا پیاده خواهد شد؟

کم هزینه‌ ترین اقدام برای آمریکا بازتعریف و بازیافت تازه‌ای از نیروهای نیابتی مثلث «غربی عبری عربی» در غرب آسیاست.

برای تاسیس گروه‌های تروریستی همچون داعش و فعال کردن آنها در منطقه زمان و هزینه زیادی صرف شده است که البته هزینه‌های آن از گاو شیردهی به نام عربستان دریافت شده است.

آمریکا به این نتیجه رسیده که برای حضور در منطقه و تغییر ساختارها و معادلات غرب آسیا و اجرای «خاورمیانه جدید»، باید از حضور و نقش مستقیم خود بکاهد و آن را به نیروهای نیابتی دست آموز خود بسپارد و از دور آنها را هدایت کند.‌

می‌توان پیش بینی کرد که جو بایدن در صورت راه یافتن به کاخ سفید، علاوه بر آنکه در داخل با مشکلات و معضلات زیادی روبرو است، برای منطقه برنامه بازگرداندن قدرت نظامی تروریست‌ها، هم از نظر نفرات و هم از نظر تجهیزات نظامی را در دستور کار خود داشته باشد.

باید انتظار داشت که گروه‌های تروریستی در غرب آسیا در دوران بایدن بار دیگر جان تازه‌ای بگیرند و سر برآورند.

حتی گروه‌های تروریستی همچون داعش فراتر از سوریه و عراق حاضر شوند و به دیگر کشورهای اسلامی گسیل شوند تا به ایجاد ناامنی‌های مرزی اقدام کنند.

سوریه، عراق، یمن، افغانستان و حتی کشورهای آسیا میانه و قفقاز نیز از این خطر در امان نیستند.

هم اکنون نیز به واسطه جنگ میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان گروه‌هایی از تروریست‌های مستقر در سوریه به منطقه آمده‌اند که خطری برای امنیت همه کشورهایی است که در آن قرار دارند.

هر چند با طرح روسیه، مناقشه قره باغ میان باکو و ایروان در حال حاضر پایان یافته است، اما نمی‌توان از حضور نفرات تروریست در قفقاز غافل شد.

پاکستان و افغانستان نیز ظرفیت حضور داعش را دارند چرا که اوضاع این کشورها به خاطر نفوذ تفکر وهابیت از نظر وجود گروه‌های افراطی مناسب است.

هم اکنون نیز دسته‌هایی از داعش در افغانستان حضور داشته و فعالیت دارند.

شاید بتوان این سخن جو بایدن را که پیش از پیروزی در یادداشتی که سی ان ان آن را منتشر کرد و گفت «راه هوشمندانه‌تری برای سخت‌گرفتن به ایران وجود دارد» اینگونه تعبیر کرد که فشار بر ایران با تقویت گروه‌های تروریستی و ناامن کردن هر چه بیشتر منطقه، همخوان باشد.

همه کشورهای درگیر با تروریست در منطقه باید خود را آماده مواجهه با دوران بایدن کنند، تقویت نیروهای نظامی و تدابیر و تدارک جنگی برای آنها در این شرایط واجب و لازم است و گریزی از آن نیست.

هم اکنون نیز سوریه و عراق باید حملات خود را به داعش و دیگر گروه‌های تروریستی شدت بخشند و اجازه ندهند که آنها بار دیگر با حمایت‌های مثلث غربی عبری و عربی قدرت پیدا کنند.
منبع: میزان

۱۳۹۹/۸/۲۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...