به گزارش نما، پس از گذشت ۵۲ روز از اعلام عادیسازی روابط میان سودان و رژیم صهیونیستی، دولت آمریکا امروز (دوشنبه) به طور رسمی اعلام کرد که نام سودان را از لیست موسوم به «کشورهای حامی تروریسم» خارج کرده است.
سفارتخانه آمریکا در سودان طی بیانیه در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد: «مدت ۴۵ روزه پس از اطلاع به کنگره پایان یافت و وزیر خارجه ابلاغیهای مبنی حذف نام سودان به عنوان کشور حامی تروریسم، امضاء کرد و این ابلاغیه از امروز (۱۴ دسامبر) به اجرا در میآید تا در اسناد فدرال ثبت شود.»
مجلس نمایندگان آمریکا در اکتبر گذشته ابلاغیهای از جانب دولت دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم، دریافت کرد. این تصمیم دولت آمریکا بلافاصله پس از سازش سودان با رژیم صهیونیستی گرفته شد.
سودان از سال ۱۹۹۳ به بهانه حمایت از گروهک القاعده و به اتهام پناه دادن به اسامه بن لادن، در لیست موسوم به «کشورهای حامی تروریسم» آمریکا قرار گرفته بود. اما در تاریخ ۲۳ اکتبر، آمریکا، رژیم صهیونیستی و سودان در بیانیه مشترکی از دستیابی خارطوم و تلآویو به توافق عادیسازی روابط بین این دو طرف خبر دادند و در پی آن دولت آمریکا به خارطوم قول داد که نام سودان را از لیست مذکور خارج سازد.
دولت خارطوم بر این باور است که با خروج از این لیست، میتواند وامهای اقتصادی بیشتری دریافت کرده و سرمایهگذاران را وارد سودان کند. با این حال دونالد ترامپ در ۲۸ آبان ماه، وضعیت اضطراری در قبال سودان را یک سال دیگر تمدید کرد.
منبع: فارس
آمریكا سودان را از فهرست كشورهای حامی تروریسم خارج كرد
سفارت آمریكا در خارطوم اعلام كرد كه دولت این كشور، نام سودان را از لیست موسوم به «كشورهای حامی تروریسم» خارج كرده است.
۱۳۹۹/۹/۲۴