به گزارش نما، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در گزارشی به پروژه جاسوسی گسترده بدافزار پگاسوس پرداخته و نوشت: آژانس امنیت سایبری فرانسه (آنسی) ردهایی از نرم افزار جاسوسی پگاسوس را روی تلفن یک روزنامه نگار رسانه فرانس ۲۴ یافته است.
محققان فرانسوی همچنین تلفن خبرنگارانی با نام های "ادوی پلنل" و "لناگ بردوکس" را مورد بررسی قرار دادند و توانستند در آنجا هم تماس هایی با این نرم افزار جاسوسی را اثبات کنند.
این دو خبرنگار بعد از اینکه شبکهای از رسانه های بینالمللی از جمله روزنامه زوددویچه سایتونگ با همکاری سازمان عفو بینالملل در چارچوب پروژه موسوم به پگاسوس فاش کردند که تلفن همراه آن ها هدف این نرم افزار جاسوسی صهیونیستی قرار گرفته شکایت کردند.
آژانس امنیت سایبری فرانسه به طور رسمی تجزیه و تحلیل سازمان عفو بینالملل را تایید کرده است.
به این ترتیب فشارها بر شرکت صهیونیستی سازنده این نرم افزار جاسوسی (ان ای او) و مقامات این رژیم افزایش می یابد.
سازمان عفو بینالملل حدود یک هفته پیش خواستار توقف فعالیتهای مرتبط با نظارت سایبری تا زمان تعیین یک چارچوب قانونی برای استفاده از این نوع فنآوری نوین شد.
هدف از این درخواست ایجاد یک چارچوب قانونی برای اعمال کنترلهایی بر استفاده از فنآوریهای نظارت سایبری است که به اعتقاد عفو بینالملل حریم خصوصی و حقوق شهروندانِ جهان را با تهدیدهای جدی روبرو کرده است.
این سازمان حقوق بشری که در تحقیقات گسترده یک کنسرسیوم رسانهای با هدف افشای ماهیت بدافزار جاسوسی پگاسوس مشارکت جدی داشته همچنین خواستار آن شده است که مقررات و کنترلهای قانونی دربخش نظارت سایبری بیش از پیش تقویت شود.
در بیانیه عفو بینالملل بر این نکته تاکید شده است که افشاگریهای انجام شده در خصوص بدافزار جاسوسی پگاسوس «بحران نقض حقوق انسانها در سطح جهان» را آشکار میکند.
در این بیانیه همچنین خواسته شده است که فروش و استفاده از فن آوریهای مرتبط با نظارت سایبری تا زمان اجرایی شدن یک چارچوب نظارتی قانونی به حالی تعلیق درآید.
این بیانیه در ادامه نسبت به آنچه «اثرات مخرب نظارت غیرمجاز سایبری بر حقوق بشر در همه جای دنیا» خوانده شده، هشدار داده است.
نییِس کالامار، دبیر کل عفو بینالملل در این بیانیه تاکید کرده که افشاگریهای اخیر در خصوص کارکرد بدافزار جاسوسی پگاسوس به وضوح خطرات و آسیبهای بالقوهای را که افراد پس از هدف واقع شدن غیرقانونی در معرض آن قرار میگیرند آشکار کرده است.
عفو بینالملل از شرکت صهیونیستی طراح و سازنده بدافزار جاسوسی پگاسوس موسوم به گروه «اناساو» به عنوان تنها یکی از بازیگران این عرصه نام برده؛ عرصه ای که به اعتقاد این سازمان حقوق بشری به جهت فعالیت طولانی مدت و به دور از نظارتهای قانونی، بسیار خطرناک قلمداد میشود.
سازمان عفو بینالملل همچنین در بیانیه خود تاکید میکند: «اگر رهبران جهان از این طریق (بدافزارها و نظارتهای سایبری) هدف قرار گرفتهاند، این بدان معنی است که حقوق کلیه افراد، بویژه فعالان حقوق بشر، روزنامهنگاران، وکلا و حقوقدانان بیش از پیش در معرض تهدید و خطر است.»
بدافزار پگاسوس با ورود به تلفنهای هوشمند امکان دسترسی به پیامها، عکسها، فهرست تماسها و شنود مکالمات را برای هکرها فراهم میکند و از طریق آن حتی میتوان میکروفن گوشیهای هوشمند را از راه دور فعال کرد.
به گزارش رسانه های فرانسوی شماره تلفن های همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور و شماری از وزرای دولت در فهرست اهداف بالقوه بدافزار جاسوسی «پگاسوس» دیده می شود.
مجموعه ای متشکل از ۱۷ رسانه بینالمللی روز یکشنبه از استفاده از بدافزار «پگاسوس» برای جاسوسی از خبرنگاران و کنشگران پرده برداشتند.
در گزارش افشاگرانه ۱۷ رسانه بینالمللی از جمله «لوموند»، «گاردین» و «واشنگتن پست» آمده بود که شماره تلفن های ۱۸۰ خبرنگار، ۶۰۰ شخصیت سیاسی، ۸۵ مدافع حقوق بشر و ۶۵ مدیر تجاری در فهرست اهداف بالقوه بدافزار «پگاسوس» قرار داشت.
دادستانی کل فدرال پاریس هم تحقیقاتی را در زمینه این نرم افزار آغاز کرده است. در اسپانیا هم یک خبرنگار که هدف جاسوسی این نرم افزار قرار گرفته شکایت کرده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز هم از شکایت هایی در دیگر کشورها از این بدافزار خبر داده است.
به نوشته زوددویچه سایتونگ این پروژه به صورت غیر مستقیم به سردمداران رژیم قبلی اسرائیل هم مربوط می شود. چرا که اجازه صادرات این نرم افزار جاسوسی در نهایت توسط یک نهاد زیرمجموعه وزارت جنگ این رژیم صادر شده است.
در این میان دولت فرانسه هم درباره این پرونده که اتهام جاسوسی از ماکرون و ۱۵ وزیر آن را در خود دارد سکوت کرده است.
لوموند فرانسه در این باره که چرا دولت فرانسه سیاست تدافعی و محتاطانهای را در برابر رژیم صهیونیستی و مراکش در این پرونده اتخاذ کرده به نقل از یکی از وزرا می نویسد: "این آزاردهنده است؛ این ها دو دولت دوست هستند که ما در زمینه مبارزه با تروریسم با آن ها همکاری داریم."
زوددویچه در ادامه این گزارش نوشت: دولت آمریکا هم که به هر حال نزدیکترین متحد رژیم صهیونیستی است اخیرا درباره آنچه مربوط به عملیات این نرم افزار جاسوسی می شود ابراز تردید کرده است. این در حالی است که چندین نماینده کنگره پیش از آن خواستار تحقیق و تحریم هایی علیه آن شده بودند.
در آلمان هم اداره فدرال امنیت در فن آوری اطلاعات تنها با هشدار به نهادها و شرکت ها بسنده کرده و از تهدید بالقوه از طرف پگاسوس سخن به میان آورده است. دولت فدرال آلمان از ارائه اطلاعاتی در این باره که کدام نهادها احتمالا این نرم افزار را به کار برده و یا همچنان بکار می برند خودداری می کند.
در پاسخ دولت فدرال آلمان به درخواستی از طرف حزب سبز در این باره آمده است: این مسئله به علایق و منافع حساس محرمانه ای مربوط می شود که حتی تحت شرایط امنیتی بالا هم نمی توان به آن پرداخته و به آن پاسخ داد.
کونستاین فون نوتز، از نمایندگان حزب سبز که در این باره از دولت آلمان سوال کرده بود اجتناب دولت از پرداختن و پاسخ به این سوال را اقدامی عجیب و غریب و غیر قابل قبول از نظر پارلمانی دانست.
وی تاکید کرد که به دلایل سیاسی دولت آلمان تلاش می کند همکاری های گسترده بین سازمان های دولتی با شرکت های امنیتی مشکوک خصوصی را پنهان نگه دارد.
این مقام پارلمان آلمان تاکید کرد که حالا کمیسیون داخلی پارلمان آلمان و نهاد کنترل پارلمانی باید به این مسئله رسیدگی کند.
منبع: تسنیم
پگاسوس؛ سكوت فرانسه و اجتناب آلمان از پرداختن به بدافزار جاسوسی اسرائیل
یك رسانه آلمانی با اشاره به اینكه آژانس امنیت سایبری فرانسه جاسوسی توسط نرم افزار پگاسوس را تایید كرده است در عین حال از تداوم سكوت و موضع تدافعی پاریس در قبال این مسئله خبر داده است.
۱۴۰۰/۵/۹