به گزارش نما، رسانههای رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر از وقوع چهارمین استفعا در تیم «نفتالی بنت»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی یک ماه گذشته خبر دادند. براساس خبر اعلام شده، «ماتان سیدی» سخنگوی دفتر نخست وزیر، از پست خود استفعا داد. «ماتان سیدی» از کسانی است که طی ۴ سال گذشته، همواره در تیم «نفتالی بنت» بوده، هنگامی که «نفتالی بنت» وزیر آموزش و پرورش و وزیر جنگ بود، مشاور وی بوده است. از یکسال گذشته تاکنون نیز وی در دفتر نخست وزیری، علاوه بر سخنگوی دفتر نخست وزیر، به عنوان مدیر روابط داخلی و مشاور رسانهای شخصی بنت مشغول به کار بوده است. حالا پس از یکسال از آغاز به کار دولت «نفتالی بنت»، به عنوان چهارمین مهره کلیدی تیم «نفتالی بنت» از تیم وی خارج می شود. «یوتم بن یتزحاگ»، ۳۲ ساله جانشین «ماتان سیدی» ۲۷ ساله خواهد شد.
استعفاهای یک ماه گذشته
طی یک ماه گذشته، ۴ نفر از دایره افراد نزدیک به «نفتالی بنت» از پستهای خود استعفا دادهاند که «ماتان سیدی»، چهارمین نفر آنها است و به گفته «نفتالی بنت» برای حضور در بخش خصوصی از دولت خارج شده است.
استعفای مشاور دیپلماتیک نخست وزیر
حدود ۳ هفته قبل ۱۳ می ۲۰۲۲میلادی (۲۳اردیبهشت ۱۴۰۱) «شمریت مئیر»، مشاور دیپلماتیک «نفتالی بنت» از پست خود استفعا داد. برخی منابع رسانهای رژیم صهیونیستی اعلام کردند، این استعفا برای آن اتفاق افتاد تا «مئیر» به عنوان مهره شخصی «نفتالی بنت» در ایالات متحده حضور داشته باشد اما واقعیت این بود که نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی یکی از همراهان نزدیک خود را از دست داد.
استعفای مسئول دفتر نخست وزیر
تنها ۱۰ روز پس از خروج «شمریت مئیر» از تیم «نفتالی بنت»، «تال گان زِوی»، مستول دفتر وی نیز از سمت خود استفعا داد. «زِوی» یکی از وفادارترین همراهان، «نفتالی بنت» بوده، طی یک دهه گذشته همواره در کنار او حضور داشته است. او این اقدام را در راستای خستگی از فعالیتهای دولتی و استراحت توصیف کرد اما «زِوی» در سنی نبود که بخواهد از عرصه کار دولتی کنار رود و به نظر نمی رسد این استعفا امری عادی بوده باشد. «اِدِن بیزمن» جایگزین وی شد.
استعفای دستیار شخصی نخست وزیر
یک هفته از استعفای دوم در تیم «نفتالی بنت»، ۳۰می ۲۰۲۲ میلادی (۹خرداد۱۴۰۱) «نائومی ساسون»، دستیار شخصی «نفتالی بنت» هم از جایگاه خود استعفا داد و از تیم وی خارج شد. «ساسون» از سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون به مدت ۸ سال در کنار «بنت» بود و حالا در موقعیتی که بنت در شرایطی بغرنج قرار دارد، جایگاه خود را ترک کرده است.
در زمانی کمتر از یک ماه ۴ نفر از مهرههای کلیدی دولت نفتالی بنت از پستهای خود استعفا داده اند. گزینههای احتمالی و سناریوهای محتمل در دو فضای کاملاً متفاوت بیان شده اند.
سناریوی اول، تعمیق شکاف و اختلاف در کابینه
نخستین سناریوی محتمل، این است که به دلیل به وجود آمدن اختلافات جدید و تعمیق شکافی که در کابینه «نفتالی بنت» وجود دارد، وی با اعضای تیم خود اختلاف پیدا کرده است و تعمیق این اختلاف موجب شده است تا اعضای تیم وی از او جدا شوند. این سناریو با این نشانه تأیید میشود که دو نفر از اعضای جدا شده از تیم «بنت» در عرصه سیاسی باقی مانده اند اما کار با «نفتالی بنت» را متوقف کرده، از وی جدا شده اند.
سناریوی دوم، مقدمه چینی برای تثبیت موقعیت سیاسی
سناریوی دوم از این قرار است که با توجه به احتمال بازگشت دوباره «بنیامین نتانیاهو» به قدرت و کنار زدن «نفتالی بنت»، به دلیل اختلافات شدیدی که در کابینه کنونی «نفتالی بنت» وجود دارد وی در حال زمینه سازی و مقدمه چینی برای تثبیت موقعیت خود در عرصه سیاسی است تا خود را از یک سو در قدرت حفظ کند و در وهله دوم بتواند کابینهای منسجمتر تشکیل دهد و به «نتانیاهو» اجازه ندهد بار دیگر به قدرت باز گردد.
مهمترین نشانه مؤید این سناریو، خبر انتقال «شمریت مئیر»، مشاور دیپلماتیک وی به ایالات متحده است. البته منوط به آنکه این خبر درست باشد میتوان گفت او به خوبی درک کرده است که راه رسیدن به قدرت در رژیم صهیونیستی از واشنگتن می گذرد و در حال تلاش برای قانع کردن واشنگتن برای استمرار حضورش در عرصه قدرت است.
آنچه امروز در واقعیت رخ می نماید جدا شدن ۴ مهره کلیدی از تیم همراه «نفتالی بنت» از او است و این مسئله نمیتواند به همین سادگی رقم خورده باشد. به طور معمول باید گفت، «نفتالی بنت» در حال افول است و جدا شدن کسانی که بعضاً یک دهه با وی کار کردند، یک نشانه منفی در روند سیاسی وی است. اما برخی خبرهای درجه دوم هم هستند که می گویند او در حال بسترسازی برای بقاء در قدرت است و این استعفاها در همین راستا رقم خورده است. آنچه این مسئله را روشن خواهد کرد گذشت زمان و تأیید و رد نشانههای هر یک از سناریوهای نامبرده است که به نظر نمی رسد این زمان چندان طولانی باشد.
منبع: فارس
چهارمین استعفا در تیم «نفتالی بنت»
جدا شدن ۴ نفر از تیم همراه «نفتالی بنت» این نشانه را با خود به همراه دارد كه او در حال افول در عرصه سیاسی است و حتی اگر خواستار بستر سازی برای بقاء در قدرت باشد نیز هنوز با آن فاصله زیادی دارد.
۱۴۰۱/۳/۱۸