به گزارش نما وی افزود: بر اساس میزان آمادگی طرف مقابل که وارد یک گفتوگوی جدی و زماندار با جمهوری اسلامی ایران با هدف رسیدن به یک راهحل شود و با شناسایی حقوق ایران تعیین خواهیم کرد که چگونه مذاکرات انجام شود و در چه سطحی مذاکره پیش برود. ما چارچوبهای مشخصی داریم و آن را اعلام کردهایم. آنچه در رسانهها اعلام شده و در بحث مقامات جمهوری اسلامی ایران و حجتالاسلام روحانی مطرح شده، این است که ما تنها زمانی احساس میکنیم دنیا میتواند اطمینان خاطر از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران برسد که حقوق هستهای ایران را به رسمیت بشناسد. چرا که مردم ایران این حقوق را از طریق تلاش خود به دست آوردهاند و حقوقی نیست که به آنها داده شده باشد.
اهم اظهارات وزیر امور خارجه را در ادامه بخوانید؛
* اینکه چگونه مذاکره کنیم و چه کاری را باید انجام دهیم و چه مراحلی طی شود و چه مراحلی باید برای اطمینان سازی متقابل انجام شود در آینده مشخص میشود. چرا که طرف مقابل هر چقدر که احساس میکند از ایران کمک بگیرد باید به مردم ایران هم اطمینان بدهد. چرا که مردم ایران هیچ اعتمادی نسبت به آنها ندارند و این اعتماد اگر در چارچوب اعتمادسازی متقابل از سوی دو طرف صورت بگیرد. در آن زمان همانگونه که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور اعلام کردند رسیدن به راهحل آنچنان دشوار نخواهد بود و ما نیز نمیخواهیم وارد مذاکره برای مذاکره شویم بلکه میخواهیم وارد مذاکره برای راه حل شویم.
* اینکه شروع مذاکره درست باشد برای ما مهم است و در گفتوگوهای که بنده با خانم اشتون خواهم داشت بر این بحث تاکید خواهم کرد و انشاءالله بر یک پایه محکم گفتوگوها را ادامه خواهیم داد.
*{در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد در نیویورک با مقامات آمریکایی دیدار داشته باشید؟} هیچ برنامهای برای ملاقات مستقیم برای دیدار با مقامات آمریکایی نیست. البته آمریکا عضوی از گروه 1+5 است و تاکنون در همان سطح نیز با مسئولان جمهوری اسلامی مذاکره داشتهاند. البته اگر آمادگی داشته باشند که در 1+5 با اراده سیاسی کار را پیش ببرند، ما با 1+5 مذاکره میکنیم و در 1+5 آمریکاییها نیز حضور دارند.
*{در پاسخ به این سوال که روزنامه الحیات خبری منتشر کرده که باراک اوباما به حجتالاسلام روحانی نامهای نوشته است} آنچه قرار است اعلام شود در مطبوعات اعلام خواهد شد. فکر میکنم دوستان رسانه این را بپذیرند که حرف و گمانه زدن در مورد این چیزها خیلی کمکی نمیکند و ما قراری نداریم که راجع به نامهنگاریها و پیامهایی که رد و بدل میشود، به صورت علنی گفتوگو کنیم. چرا که ضمن حفظ شفافیت هر کاری در حوزه دیپلماسی مسیر خود را طی میکند و بعید میدانم که اطلاعات روزنامه الحیات اطلاعات دقیقی باشد.
واكنش ظریف به ارسال نامه اوباما به رهبری
محمدجواد ظریف در حاشیه جلسه صبح امروز هیات دولت در خصوص اینكه آیا چارچوبهای گفتوگو با 1+5 تعیین شده است؟، گفت: صحبتهای مقدماتی بعد از تعیین وزارت خارجه به عنوان مذاكره كننده هستهای با خانم كاترین اشتون انجام شد و ایشان تماسی با ما گرفتند و قرار اولیه برای جلسه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گذاشته شد.
۱۳۹۲/۶/۲۰