به گزارش نما، عضو سابق تیم مذاکرات هستهای ایران وضعیت کنونی را فرصتی برای مصالحه ایران و آمریکا دانسته و به واشنگتن توصیه کرده است با تغییر رویه از این فرصت استفاده کند.
«حسین موسویان» عضو سابق تیم مذاکرهکننده ایرانی در گفتوگوهای هستهای، در یادداشتی که در روزنامه انگلیسی «گاردین» منتشر شده، احتمال مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا را فرصتی برای مصالحه دانست که نباید از دست برود.
وی در این یادداشت با اشاره به مکاتبات اخیر بین روسایجمهور ایران و آمریکا، و همچنین موضعگیریهای سران دو کشور، نوشته است نشانههای فعلی امیدوارکننده است، اما دلایلی وجود دارد که بتوان هم خوشبین بود و هم بدبین. موسویان در ادامه نوشته است که احتمال مذاکرات مستقیم با آمریکا در دولت قبل ایران از سوی رهبری مورد تائید قرار گرفته بود، که این تائید برای دولت جدید نیز وجود دارد.
موسویان میافزاید:
وی ادامه میدهد: همزمان، امکان شبهه و تردید هم وجود دارد. در حالی که ایران در متقاعد کردن «بشار اسد» برای پیوستن به کنوانسیون تسلیحات شیمیایی نقشی سازنده ایفا کرد، اما اوباما باز هم ایران را به حمله نظامی تهدید کرد و گفت: آنها (ایران) نباید اینطور تصور کنند که اگر اکنون حمله نکردیم، به ایران هم حمله نمیکنیم.
این یادداشت میافزاید: در حالی که هم ایران و هم آمریکا استفاده از تسلیحات شیمیایی را جرم میدانند، ایران خود قربانی این تسلیحات بوده، اما آمریکا از این تسلیحات استفاده کرده و چشم خود را بر استفاده از این تسلیحات بسته است. با توجه به این، اوباما به جای اینکه ایران را تهدید کند، باید به خاطر حمایت از «صدام حسین» در زمان استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه ایران در طول جنگ که به مرگ و مجروحیت 100 هزار ایرانی منجر شد، عذرخواهی کند.
موسویان در پایان با بیان اینکه «باراک اوباما» عقیده دارد که باید در قبال ایران تهدید نظامی و دیپلماسی را به صورت همزمان پیش برد، به بیانات رهبری در مورد رفتار آمریکاییها که به سمت ایران اسلحه میگیرند و میگویند «یا مذاکره کنید یا شلیک میکنیم» اشاره کرده و نوشته است: اگر آمریکا این سوءبرداشت شدید خود را برطرف نکند، هیچ توافقی صورت نمیگیرد و احتمالا تا چند دهه شاهد برگزاری کنفرانسهایی با این عنوان خواهیم بود: موقعیتهای بر باد رفته دوران اوباما و روحانی.
آمریكا نباید فرصت مصالحه با ایران را از دست بدهد/ رویه تغییر نكند، توافقی صورت نمیگیرد
كسانی كه به مسائل ایران آشنا هستند، میدانند كه با بودن «باراك اوباما» به عنوان رئیسجمهور، «جان كری» به عنوان وزیر خارجه و «چاك هیگل» در سمت وزارت دفاع در واشنگتن و از سوی دیگر حضور روحانی و ظریف (وزیر خارجه ایران) و «علی شمخانی» در سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی، بهترین فرصت برای پایان دادن به چند دهه مخاصمه واشنگتن و تهران فراهم شده است.
۱۳۹۲/۶/۲۸