نسخه چاپی

آسوشيتدپرس:

نشانه‌های اختلاف بین اسرائیل و آمریكا درباره ایران

آسوشیتدپرس گزارش داد كه تنها چند روز پس از اولین دوره مذاكرات هسته‌یی جهانی با ایران، به نظر می‌رسد شكافی بین رژیم صهیونیستی و نزدیك‌ترین متحدش یعنی آمریكا به وجود آمده است.

به گزارش نما، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز یکشنبه از آمریکا خواست فشار به ایران را افزایش دهد، در حالی که مقامات آمریکایی به طور غیرمستقیم به احتمال لغو تحریم‌های شدید اقتصادی علیه ایران اشاره کردند.

در این میان یک روزنامه برجسته صهیونیستی به خطوط کلی آن‌چه می‌تواند در غرب مصالحات واقعی از جانب ایران در مذاکرات محسوب شود، اشاره کرد.

رویکردهای متفاوت اسرائیل و آمریکا می‌تواند در حالی که در ماه‌های آینده مذاکرات بین شش قدرت جهانی و ایران اوج می‌گیرد، برای اسرائیل بد تمام شود. مذاکراتی که هفته گذشته در ژنو برگزار شد فضای مثبتی داشت و دور بعدی مذاکرات قرار است از ۷ نوامبر آغاز شود.

نتانیاهو روز یکشنبه با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌یی ایران خطاب به کابینه‌اش گفت: فکر می‌کنم تا زمانی که شاهد اقدامات (از جانب ایران) نباشیم در وضعیت فعلی فشارهای بین‌المللی باید ادامه پیدا کند و حتی افزایش یابد. هرچه فشار بیشتر باشد احتمال این‌که ایران حقیقتا برنامه هسته‌یی نظامی‌اش را برچیند بیشتر است.

نتانیاهو مدعی است که تا زمانی که ایران همه فعالیت‌های غنی‌سازی‌اش را متوقف نکند، همه ذخایر اورانیوم غنی‌شده‌اش را از کشور خارج نکند، تاسیستا غنی‌سازی‌اش را نبندد و تاسیساتی را که می‌تواند پلوتونیوم تولید کند تعطیل نکند، فشارها علیه ایران نباید قطع شود.

آسوشیتدپرس در ادامه گزارشش نوشت: با وجود هشدارهای نتانیاهو، نشانه‌های روزافزونی حاکی از این‌که هرگونه توافق بین‌المللی با ایران درخواست‌های وی را عملی نخواهد کرد، دیده می‌شود.

مقامات آمریکا‌یی اخیرا اعلام کردند که کاخ سفید در حال بررسی رفع انسداد دارایی‌های ایران در خارج از کشور است. این طرح با لغو تحریم‌های تفاوت دارد، ولی به هرحال می‌تواند کمی به ایران کمک کند.

جاکوب لیو، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری ان.بی.سی گفت که حرف زدن درباره لغو تحریم‌ها "زودهنگام" است، ولی اشاره‌ای به حمایت از موضع سرسختانه اسرائیل نکرد و به طور تلویحی گفت که آمریکا در واکنش به اقدامات ملموس ایران رویکرد متفاوتی را اتخاذ خواهد کرد.

نتانیاهو در پاسخ به این‌که آیا نگران این نیست که آمریکا تحریم‌ها را زودتر از موقع لغو کند نسبت به یک "توافق نیمه کاره" با ایران هشدار داد و گفت: من پیشنهاد می‌کنم چنین کاری انجام نشود.

آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش نوشت: جزییات مذاکرات هفته گذشته در ژنو محفوظ باقی مانده است، ولی اولویت‌های کوتاه‌مدت مشخص شده است. آمریکا و متحدانش خواستار کاهش غنی‌سازی اورانیوم ایران در سطح عالی هستند و ایران مایل است غرب لغو تحریم‌ها را آغاز کند.

روزنامه هآرتص روز یکشنبه به نقل از یک مقام عالی رتبه رژیم صهیونیستی که نامش منتشر نشد و توسط آمریکا در جریان مذاکرات قرار گرفته بود نوشت که ایران آماده است همه غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصدی را متوقف کند، سطح غنی‌سازی را به ۵ درصد محدود کند و از تعداد سانتریفیوژ‌هایی که برای غنی‌سازی فعالیت‌ می‌کند بکاهد، این روزنامه علاوه بر آن مدعی شد که ایران به کاهش فعالیت‌های تاسیسات هسته‌یی‌اش و حتی دادن اجازه برای بازرسی‌های غیرمنتظره از آنها رضایت داده است.

دفتر نتانیاهو از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرد، گرچه تایید کرد که آمریکا آنها را در جریان مذاکرات هسته‌یی با ایران قرار داده است.

روزنامه یدیعوت آهارونوت گزارش داد که یک "انفجار" بین نتانیاهو و باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا غیرقابل اجتناب است. این روزنامه نوشت که اگرچه پیشنهاد ایران برای مقامات رژیم صهیونیستی جالب است، "مقامات حلقه داخلی نخست وزیر(رژیم صهیونیستی) نگران این هستند که رییس جمهور آمریکا حتی پیش از به پایان رسیدن مذاکرات برای لغو تحریم‌ها علیه ایران آماده باشد."

یک مقام پیشین کمیسیون انرژی اتمی رژیم صهیونیستی که در حال حاضر تحلیلگر موسسه مطالعات امنیت ملی این رژیم است گفت که حرف زدن از یک شکاف بین رژیم صهیونیستی و آمریکا زود است، زیرا موضع آمریکا درباره مصالحه هنوز مشخص نیست.

وی گفت که مهمترین چیز جلوگیری از آنچه وی وقت‌کشی ایران خواند است.

یک مشاور پیشین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در امور بین‌الملل گفت که اگر توافقی بین ایران و قدرت‌های بین‌المللی صورت گیرد، این توافق احتمال اتخاذ اقدام نظامی یک‌جانبه از طرف رژیم صهیونیستی را از بین می‌برد.

وی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی چاره‌ای جز تکیه به آمریکا ندارد گفت: اسرائیل در واقع تنها یک گزینه دارد پس از رسیدن آمریکا به یک توافق (با ایران) احتمال اینکه به تنهایی عمل کند بسیار کم است.

۱۳۹۲/۷/۲۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...