به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران، "نیکلاس امیلیو"، سفیر قبرس در این سازمان، کسی که در حال حاضر رهبری "کمیته روابط با کشور میزبان" را بر عهده دارد، به خبرنگاران گفت که موضوع در دستور کار این کمیته باقی میماند و ما در صورت نیاز به آن باز میگردیم.
وظیفه کمیته ۱۹ نفره "روابط با کشور میزبان" بررسی مسائلی مانند صدور ویزا، مهاجرت و موارد امنیتی است.
پیشتر استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، رخدادهای پیشآمده پیرامون روادید ابوطالبی را موردی منحصر به فرد توصیف کرده بود.
به گفته او صادر نشدن ویزا برای نماینده معرفی شده به آن سازمان از کشوری دیگر بیسابقه است.
این سخنگوی سازمان ملل در عین حال تاکید کرده است که اعضای ملل متحد برای معرفی هر نمایندهای که خود میخواهند آزاد هستند.
حمید ابوطالبی نماینده معرفیشده ایران به سازمان ملل به جای محمد خزاعی است که ماموریت رسمی او در اسفند ماه سال گذشته به پایان رسید.
در فروردین ماه گذشته نخست سنا و سپس مجلس نمایندگان کنگره آمریکا لایحهای را برای ممنوعیت ورود او به خاک آن کشور تصویب کردند.
آنچه در پایان ماه گذشته با امضای باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، رسمیت یافت و روابط دو کشور ایران و آمریکا را با چالشی جدید روبهرو کرد. ایران این موضوع را برای رسیدگی به "کمیته روابط با کشور میزبان" ارجاع داده است.
دولت ایران همچنان تاکید دارد که نماینده معرفی شده آن کشور حمید ابوطالبی است. آمریکا نیز قانونا صدور روادید را برای او ممنوع کرده و سخنگوی وزارت خارجه آن کشور نیز مدعی شده است با توجه به نقش او (حمید ابوطالبی) در وقایع سال ۱۹۷۹ که برای مردم آمریکا بسیار اهمیت دارد، برای آمریکا غیرقابل قبول است که چنین ویزایی صادر کند.
واكنش سازمان ملل به اقدام غیرقانونی آمریكا
"كمیته روابط با كشور میزبان" سازمان ملل متحد، كه به شكایت ایران در مورد صادر نشدن روادید برای حمید ابوطالبی، نماینده معرفی شده آن كشور به این سازمان كه مقرش در آمریكا است، رسیدگی میكند، به گفتههای دو طرف گوش داد اما تصمیمی نگرفت.
۱۳۹۳/۲/۳