به گزارش نما به نقل از پورت پرس نماینده بانک جهانی در سفر خود به آذربایجان غربی در دیدار با مسؤولان استانی ضمن بررسی راههای همکاری این بانک جهانی خبر از کمک مالی برای اجرایی شدن طرحهای احیای دریاچه ارومیه خبر داد.
نماینده بانک جهانی و عضو هیأت مدیره و مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان روز گذشته در جریان دیدار با معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: بانک جهانی با اطلاع از وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه بررسی ابعاد این موضوع را در اولویت کاری خود قرار داده است.
عمر بوگارا افزود: تلاشهای دولت جمهوری اسلامیایران برای مهار بحران دریاچه ارومیه قابل توجه است و نشان میدهد عزم جدی در این خصوص در دولت وجود دارد که این امر، دارای نقش مهمیدر احیای دریاچه ارومیه است.
وی ادامه داد: با تکمیل اطلاعات مربوط به پروژههای مورد نظر برای احیای آن، نحوه ارائه کمکهای مالی و فنی را در دستور کار خود قرار میدهیم.
نماینده بانک جهانی و عضو هیأت مدیره و مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان اظهار امیدواری کرد که این دریاچه از بحران خارج شده و وضعیت آن بهبود یابد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی و نماینده مجری طرح احیای دریاچه ارومیه نیز در این دیدار گفت: بحران این دریاچه، بحرانی منطقهای است و کشورهای همجوار نیز از آسیبهای زیست محیطی آن در امان و دور نیستند.
هادی بهادری افزود: دریاچه ارومیه در حال حاضر در شرایط بسیار بحرانی قرار دارد و با تشدید آن بخش وسیعی از جغرافیای منطقه و کشورهای همجوار در معرض تهدید جدی زیست محیطی قرار میگیرند.
وی با قدردانی از توجه نهادهای بینالمللی به این بحران زیست محیطی، اضافه کرد: بسیاری از مجموعههای بینالمللی در این خصوص اعلام آمادگی کردهاند که این امر مایه خرسندی است.
وی اظهارداشت: توجه ویژه بانک جهانی نیز میتواند بسیار در این خصوص مثمرثمر باشد و امیدواریم همکاری لازم در راستای احیای دریاچه ارومیه از سوی این سازمان نیز صورت گیرد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: با تلاش دولت تدبیر و امید و همراهی متخصصان داخلی و خارجی، 24 راهکار اساسی برای حل این بحران اندیشیده شده و عملیات اجرایی آن نیز با دستور رییس جمهوری اسلامیایران در دست انجام است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی نیز در این دیدار، با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: این پهنه آبی در حال حاضر کمتر از دو میلیارد مترمکعب آب دارد.
کیومرث دانشجو اضافه کرد: شرایط بحرانی دریاچه ارومیه زندگی جمعیتی بیش از شش میلیون نفر از ساکنان روستاها و شهرهای اطراف دریاچه را تهدید میکند.
دانشجو گفت: از مجموع منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه 92 درصد در بخش کشاورزی، شش درصد در بخش شرب و دو درصد نیز در حوزه صنایع مصرف میشود که با توجه به سهم بسیار بزرگ بخش کشاورزی در مصرف آب موجود اجرای راهکارهای مرتبط با بهینهسازی مصرف و کاهش حداقل 50 درصدی آن از اولویتهای اجرایی دولت جمهوری اسلامیایران است و در قالب طرحهای کوتاه و درازمدت برنامه ریزیهای لازم انجام گرفته است.
دریاچه ارومیه در حال حاضر کمتر از دو میلیارد مترمکعب آب دارد در حالی که این دریاچه در وضعیت پرآبی حدود 32 میلیارد مترمکعب آب داشته و در وضعیت اکولوژیک حدود 14 میلیارد متر مکعب آب باید داشته باشد.
دریاچه ارومیه، دومین دریاچه شور جهان به شمار میرود و از زمان تشدید بحران این دریاچه، نمایندگان سازمان ملل و سازمانهای بین المللی برای بررسی وضعیت آن به آذربایجان غربی سفر کرده اند.
بانك جهانی به كمك دریاچه ارومیه آمد
در پی خشك شدن بیش از 90 درصد دریاچه ارومیه و حساسیتهای بین المللی در خصوص از بین رفتن این زیست بوم ارزشمند نماینده بانك جهانی نیز با سفر به آذربایجان غربی آمادگی خود را برای نجات دریاچه ارومیه اعلام كرد.
۱۳۹۳/۵/۱۵

