به گزارش نما به نقل از فارس، نشریه «فارین پالیسی» روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که آمریکا معتقد است که آموزش نیروهای ارتش عراق برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، به مشارکت صدها مربی نظامی از کشورهای عضو ناتو نیاز دارد.
یکی از افراد مطلع از ارزیابی مشترک ائتلاف آمریکا و دولت عراق به این نشریه گفته است که طرح آموزش نیروهای عراقی احتمالا به حضور تا ۱۰۰۰ مربی نظامی اهل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و استرالیا نیاز دارد. آمریکا در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ مشاور نظامی در عراق دارد و به گفته این فرد که خواسته نامش افشا نشود، کشورهای اروپایی هم آمادگی خود را برای اعزام مشاور و آموزشدهنده نظامی به عراق اعلام کردهاند.
در حالی که فرانسه و انگلیس در حال حاضر در حملات هوایی در عراق مشارکت دارند و آلمان هم کردهای عراق را با ارسال تسیحات پشتیبانی میکند، اما اعزام نیروهای زمینی آنها به عراق نیازمند مصوبه پارلمان است که میتواند فرآیند پیچیدهای باشد.
به نوشته فارین پالیسی، آمریکا قصد دارد علاوه بر ارتش عراق، یک گارد ملی متشکل از دو یا سه تیپ یا در مجموع ۱۵۰۰۰ نیرو از عشایر سنی استان الانبار تشکیل دهد. آمریکا میگوید هدف از تشکیل این نیرو، محافظت از این استان و بیرون راندن داعش از آن است.
مقام مطلع مورد استناد این گزارش میگوید آمریکا پیشنهاد کرده است که هزینه آموزش و دستمزد این نیروها توسط وزارت دفاع عراق پرداخت شود. همچنین احتمال دارد برخی از کشورهای همسایه عراق بخشی از این هزینهها را متقبل شوند.
با این حال، فارینپالیسی نوشته است که برخی متحدان غربی و همچنین کشورهای عربی به دلیل مشخص نبودن آینده «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در راهبرد اوباما، نسبت به مشارکت در این طرح بیمیل هستند. بنا بر این گزارش، برخی از مقامات آمریکایی به این نتیجه رسیدهاند که در برابر داعش، دولت سوریه به یک متحد کلیدی غیررسمی بدل شده است.
ترکیه هم یکی از کشورهایی است که تاکنون از ایفای نقش در ائتلاف آمریکا خودداری کرده و پذیرش هرگونه مسئولیت جدی در این زمینه را به تعهد آمریکا مبنی بر تلاش برای تغییر نظام سوریه مشروط کرده است. آنکارا همچنین خواستار آن است تا واشنگتن در مرز این کشور با سوریه یک منطقه حائل و منطقه پرواز ممنوع ایجاد کند. ایدهای که اوباما تاکنون از بیم کشیده شدن به جنگی گسترده در سوریه، در برابر آن مقاومت کرده است. ژنرال «مارتین دمپسی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا سال گذشته در نشست استماع کنگره گفته بود ایجاد منطقه حائل میتواند ماهانه یک میلیارد دلار هزینه به بار آورده و ضمنا خلبانهای آمریکایی را در تیررس سامانههای پدافندی ارتش سوریه قرار دهد.