تهدید واشنگتن به خروج از ناتو

ترامپ از تعهد ناتو برای افزایش مشاركت مالی خود در هزینه‌های نظامی این سازمان رضایت دارد، اما احتمال خروج آمریكا در صورت محقق نشدن این وعده‌ها منتفی نیست.

به گزارش نما, واحد مرکزی خبر نوشت: ترامپ از تعهد ناتو برای افزایش مشارکت مالی خود در هزینه‌های نظامی این سازمان رضایت دارد، اما احتمال خروج آمریکا در صورت محقق نشدن این وعده‌ها منتفی نیست.

خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، یک مسئول کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از تعهد اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای افزایش مشارکت مالی خود در هزینه‌های نظامی این سازمان رضایت دارد، اما احتمال خروج آمریکا از این ائتلاف در صورت محقق نشدن این وعده‌ها منتفی نیست.

این مسئول آمریکایی که خواست نامش فاش نشود روز چهارشنبه پیش از نخستین سفر خارجی دونالد ترامپ که قرار است در نهایت به بروکسل و شرکت وی در نشست سران ناتو در تاریخ 25 مه (پنجشنبه آینده) بینجامد، گفت: « در حال حاضر رئیس جمهور از آنچه می بیند راضی است. وی این وعده‌ها را واکنشی مثبت می داند. اما اگر اتفاقی نیفتد یا آنکه روند آن بسیار کند باشد، ما هوشیار خواهیم ماند.»

به گفته خبرنگاران، یک مسئول دیگر کاخ سفید ساعاتی پیشتر از این منبع اعلام کرده بود در صورتی که اعضای ناتو اقدامی نکنند یا سرعت کافی در این اقدام نداشته باشند، دونالد ترامپ دیگر نمی خواهد که آمریکا در این سازمان بماند.

اما همکاران وی به صورت دقیق‌تر اعلام کردند که این اظهارات چشم اندازی دورتر است.

جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا نیز روز چهارشنبه به نوبه خود خواستار مشارکت کشورهای عضو ناتو پیش از درگیر شدن بیشتر آمریکا در مأموریت افغانستان شد.

کشورهای عضو ناتو در سال 2014 متعهد شدند ظرف 10 سال هزینه های نظامی خود را تا دو درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند. به جز آمریکا، تعداد کمی از این کشورها توانستند به این هدف برسند.

براساس برآوردهای ناتو در سال 2016، پس از آمریکا که هزینه های نظامی آن در این سازمان سه ممیز سی و شش صدم درصد (3/36 درصد) تولید ناخالص داخلی این کشور است، تنها انگلیس (2/17 درصد)، لهستان (2/01 درصد)، استونی (2/18 درصد) و یونان (2/36 درصد) به این هدف دست یافته اند. به خصوص دونالد ترامپ در این خصوص به شدت از آلمان انتقاد دارد. هزینه های نظامی آلمان در ناتو در حال حاضر تنها یک و دو دهم درصد (1/2 درصد) تولید ناخالص داخلی این کشور است، اما آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان متعهد شده است سرمایه گذاری ها در ارتش این کشور را تسریع کند.

۱۳۹۶/۲/۲۸

اخبار مرتبط