راه‌اندازی خط تماس اضطراری میان آمریكا و روسیه

عکس خبري -راه‌اندازي خط تماس اضطراري ميان آمريکا و روسيه

وزارت دفاع آمریكا از راه اندازی خط تماس اضطراری با وزارت دفاع روسیه به منظور استفاده از آن در شرایط اضطراری جهت جلوگیری از حوادث احتمالی با توجه به عملیات روسیه در اوكراین خبر داد.

به گزارش نما، عملیات نظامی روسیه در اوکراین امروز شنبه وارد دهمین روز خود شد. روز گذشته سخنگوی کرملین در سخنانی با اشاره به عملیات نظامی روس‌ها در اوکراین گفت: پوتین در گفتگو با لوکاشنکو تأکید کرد عملیات نظامی طبق برنامه تعیین شده ادامه دارد و به صورت کامل اجرا خواهد شد. وی افزود: چشم انداز مذاکرات روسیه و اوکراین به واکنش کی‌یف به مواضع مسکو بستگی دارد. این مذاکرات باید در سکوت و به دور هیاهوی رسانه‌ای انجام شود.

افزون بر این، منابع دیپلماتیک از نشست روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره اوضاع انسانی در اوکراین خبر می‌دهند. این درحالی است که همزمان، مخالفت ناتو با ایجاد منطقه پرواز ممنوع در اوکراین انتقاد «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور این کشور را به دنبال داشت. وی در این خصوص گفت: من نمی‌توانم بفهمم چرا متحدان ما تصمیم اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین را اتخاذ نمی‌کنند. در ادامه این گزارش، می‌توانید به‌روزرسانی اخبار تحولات در نهمین روز از اقدام نظامی روسیه در اوکراین را دنبال کنید:

۵:۵۱ پنتاگون خبر داد؛ راه اندازی خط تماس اضطراری بین آمریکا و روسیه درباره اوکراین‌

وزارت دفاع آمریکا از راه اندازی خط تماس اضطراری (خط تلفن قرمز) با وزارت دفاع روسیه به منظور استفاده از آن در شرایط اضطراری جهت جلوگیری از حوادث احتمالی با توجه به عملیات روسیه در اوکراین خبر داد.

جان کربی سخنگوی پنتاگون گفت این خط که چند روز پیش راه اندازی شده است که فرماندهی ارتش آمریکا در اروپا را به وزارت دفاع روسیه متصل می‌کند. وی در عین حال از پاسخ به اینکه آیا از این خط هنگام حمله پنج شنبه شب به نیروگاه هسته‌ای اوکراین که به نسبت داده شد استفاده گردید یا نه، خودداری کرد.

کربی گفت: اگر وضعیتی پیش آید که به ارتباط فوری با وزارت دفاع روسیه نیاز داشته باشیم از آن استفاده خواهیم کرد.

۵:۳۰ آنتونی بلینکن: ایجاد منطقه پرواز ممنوع در اوکراین به جنگ با روسیه منجر می‌شود

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که تلاش غربی‌ها برای اعمال منطقه پرواز ممنوع در اوکراین به جنگ با روسیه منجر خواهد شد و واشنگتن نمی‌خواهد به این صورت عمل کند. آنتونی بلینکن در نشست وزرای خارجه ناتو گفت که ایالات متحده همچنان برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو و نیز راهکارهای دیپلماتیک با روسیه درباره حل و فصل بحران اوکراین آمادگی دارد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین افزود که واشنگتن در کاهش میزان نفت در بازار منفعت راهبردی ندارد اما اعمال تحریم علیه بخش انرژی روسیه را بعید نمی‌داند. آنتونی بلینکن همچنین از روسیه خواست تا عملیات نظامی در نزدیکی مراکز هسته‌ای اوکراین را متوقف نماید. وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت که کاخ سفید از کنگره خواسته است تا با کمک ۱۰ میلیارد دلاری جهت حمایت از اوکراین موافقت کند.

۴:۴۵ نماینده روسیه در شورای امنیت: خرابکاران اوکراینی مورد حمایت غرب هستند

«واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در نشست شورای امنیت برای بررسی تحولات جنگ اوکراین به ویژه حوادث مربوط به نیروگاه هسته‌ای «زاپروژیا» نبنزیا ضمن تکذیب حمله راکتی نیروهای روسیه به این نیروگاه هسته‌ای گفت: نیروهای روسیه از دو نیروگاه چرنوبیل و زاپروژیا محافظت می‌کنند و در حال حاضر یک گروه کارشناس روس در دو نیروگاه چرنوبیل و زاپروژیا مستقر هستند. یک گروه خرابکار اوکراینی یک مرکز آموزشی را در نزدیک نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به آتش کشیدند.

وی افزود: شماری از اتباع کشورهای خارجی از جمله هند، ویتنام و اندونزی توسط ناسیونالیست‌های اوکراینی گروگان گرفته شده‌اند. ناسیونالیست‌های افراطی از رسیدن غیرنظامیان به کریدورهای امن جلوگیری کرده و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند اما روسیه برای تخلیه همه اتباع خارجی تلاش می‌کند.

نبنزیا تصریح کرد: ما علاقه مند به حفظ ایمنی هسته‌ای در اوکراین هستیم چرا که فاجعه چرنوبیل را تجربه کرده‌ایم. منافع ما اقتضا می‌کند نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در امنیت باشند زیرا در صورت وقوع هر حادثه‌ای ما بیشترین آسیب را می‌بینیم. در حال حاضر برای امنیت ۶ نیروگاه هسته‌ای اوکراین هیچ تهدیدی وجود ندارد.

وی ادامه داد: نشست امروز شورای امنیت تلاش دیگری از سوی مقامات کی یف برای ایجاد هیستری مصنوعی در مورد اوکراین است. تبدیل اتفاقات دیروز به یک فاجعه هسته‌ای شما (حاضران در نشست شورای امنیت) را به محافظان افراطیون در اوکراین تبدیل می‌کند. این گروه‌های مسلح هستند که امنیت منطقه را تهدید می‌کنند و این گروه‌ها مورد حمایت کشورهای غربی هستند.‌

نماینده روسیه گفت: هدف ما جلوگیری از سو استفاده نیروهای تروریستی در اوکراین از اوضاع فعلی برای انجام اقدامات تحریک آمیز هسته‌ای است و خرابکارهای اوکراینی بود که یک مرکز آموزشی را در نزدیک نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به آتش کشیدند. ما پیامی در مورد کنترل خودروهای سازمان ملل توسط ناسیونالیست‌های افراطی دریافت کردیم و توضیحی برای آن می‌خواهیم.
منبع: مهر

۱۴۰۰/۱۲/۱۴

اخبار مرتبط