به گزارش نما؛ به نقل از تسنیم، بنابرفرمایشات مقام معظم رهبری در مورد افزایش جمعیت کشور و ضرورت فرهنگسازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت و همچنین هشدار ایشان نسبت به خطرات پیری جمعیت کشور، مجلس شورای اسلامی تدوین طرح جامعه جمعیت و تعالی خانواده را از اواخر مهرماه سال 91 در دستور کار قرار داد و در تدوین این طرح توجه به دو اصل کمیت مطلوب و کیفیت مطلوب جمعیت مدنظر بود.
در این راستا امیرحسینقاضیزاده سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از تهیه و تدوین طرح 50 مادهای اصلاح سیاست جمعیت و تعالی خانواده در مجلس خبر داده و گفته بود: در این طرح، 4 موضوع کاهش سن ازدواج، کاهش نرخ طلاق، همسانسازی محیط کار و اشتغال زنان با محوریت تشویق فرزندآوری و با 50 ماده تهیه و آماده شده است.
وی همچنین اعلام کرده بود: در طرح مذکور مواردی مانند کمک هزینه مسکن و وام مسکن و مانند اینها نیز در نظر گرفته شده است.
پس از اعلام وصول این طرح در صحن علنی مجلس در 6 خرداد 1392، طرح مذکور در دستور کار کمیسیونهای مجلس و کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون اصلی بررسی کننده طرح قرار گرفت.
در گام نخست، این طرح برای بررسی بیشتر به کارگروه ویژه بررسی طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده با عضویت نمایندگانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، وزارت بهداشت، سازمان ثبت احوال، مرکز پژوهشهای مجلس، مرکز مطالعات اسلامی مرکز پژوهشهای مجلس در قم، نمایندگانی از کمیسیونهای بهداشت، اجتماعی و آموزش و همچنین گروهها و موسسات جمعیتشناس ارجاع شد.
پس از آن طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده به کمیسیون فرهنگی ارجاع شد و نهایتاً جمشید جعفرپور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس 18 آبان 1392 از نهایی شدن طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده در کمیسیون فرهنگی مجلس خبر داد.
در ادامه بررسی طرح پیشنهاداتی از سوی اعضای کمیسیون فرهنگی، جمله طرح کاهش 3ماهه سربازی متأهلان مطح شده بود. حجتالاسلام نصرالله پژمانفر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در این مورد به خبرنگار پارلمانی تسنیم گفته بود: قرار است پیشنویس این متن را ستادکل نیروهای مسلح تهیه و اعضای کمیسیون فرهنگی در آن متن، نقطهنظرات خود را اعمال کند.
در همین زمینه، جمشید جعفرپور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص نتیجه طرح کاهش سه ماهه سربازی متأهلان گفته است: طبق هماهنگی با ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص ارائه امتیاز ویژه به سربازان متأهل برای تشویق آنها به افزایش جمعیت، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی 3 امتیاز را برای سربازان متأهل در نظر گرفته است.
وی در تشریح این امتیازات گفت: اولین امتیاز این است که سربازان وظیفه متأهل حق عائلهمندی کارکنان پایور نیروهای مسلح را نیز دریافت کنند. دومین امتیاز این است که سربازان متأهل غیرغائب در محل سکونت خود یا نزدیکترین محل به محل سکونت خود خدمت کنند و سومین امتیاز نیز این است که مدت خدمت مشمولین غیرغائب متاهل از یک تا 3 ماه کاهش یابد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه این تفاهمنامه میان ستاد مشترک نیروهای مسلح و کمیسیون فرهنگی مجلس تهیه شده است، گفت: با توافق و هماهنگی ستاد مشترک نیروهای مسلح ما این 3 امتیاز و پیشنهاد را در طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده گنجاندهایم و برای در نوبت قرار گرفتن به صحن علنی مجلس ارسال کردهایم.
با اضافه شدن این امتیازات به طرح جمعیت و تعالی خانواده، طرح مذکور باید در صحن بررسی و در صورت تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، اجرایی خواهد شد.