بهداشت اولویت دولت در سال 93 ؟

عکس خبري -بهداشت اولويت دولت در سال 93 ؟

رئیس جمهور در هفتاد و ششمین نشست رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور گفت: دولت بهداشت و درمان را در اولویت برنامه ها و سیاست های خود می داند و بودجه سال 1393 نیز از این مسئله حكایت دارد.

به گزارش نما؛ روحاني افزود: بخش بهداشت تنها نمي تواند امور را اداره کند، همه ابزارها بايد فراهم شود.
وي گفت: جاده ها و خودروهاي کشور نبايد دردسر ساز باشند.
روحاني با اشاره به آمادگي دولت براي کمک به درمان بيماران افزود: آمادگي دولت به اين معني نيست که منابع مالي لازم آن نيز وجود دارد، بلکه به اين معني است که دولت بهداشت و درمان را جزو اولويت هاي خود مي داند .
رئيس جمهور گفت: در بحث يارانه که قدم دوم آن آغاز خواهد شد، سلامت جزو اولويت هاي دولت است.
روحاني همچنين به اهميت رفتار پزشکان با بيماران اشاره کرد و افزود: نحوه برخورد پزشکان با مردم بسيار مهم است، چرا که بيماران دغدغه هاي بسياري دارند، ازجمله درمان بيماري و مدت درمان، در اين شرايط نخستين قدم پزشکان دادن روحيه به بيماران است که مي تواند بسياري از دغدغه هاي آنان را برطرف کند.
رئيس جمهور روي گشاده پزشکان با بيماران را مهم دانست و گفت: هر مقدار کرامت به بيماران بيشتر باشد، به درمان آنها بيشتر کمک مي شود. در واقع درمان از نسخه شروع نمي شود، از برخورد پزشکان با بيماران شروع مي شود.
با بدن و روح ناسالم نمي‌توان خدمتگزار خوبي بود
آقاي روحاني آموزش و تعليم و تربيت جوانان بااستعداد اين کشور، براي خدمات بسيار مهم يعني خدمات بهداشتي و درماني براي مردم کشورمان کار دشواري است که شما بر عهده داريد.
آقاي روحاني امروز در آمفي تئاتر کتابخانه مرکزي دانشگاه علوم پزشکي با بيان اينکه شرايط امروز جهاني و پيشرفت‌هاي علمي براي شما هم تسهيلات و هم مشکلاتي ايجاد کرده است افزود: صنعت و پيشرفت علمي دنياي امروز ضمن اينکه زندگي را راحت کرده، همزمان زندگي را سخت کرده است.
وي گفت: در صنعت و پيشرفت علمي دنياي امروز به ظاهر احساس مي شود که بدن راحت است اما مشکلاتي براي بدن و روح ايجاد شده، اين بدن خلق نشده است که اين همه سروصدا بشنود اساسا بدن و روح با شرايط زندگي ماشيني دنياي امروز سازگار نيست و اين امر، کار شما و همه ما را سخت کرده است که در چنين شرايطي بدن و روح سالم بماند و اداي وظيفه کند.
آقاي روحاني افزود: با بدن و روح ناسالم نمي‌توان خدمتگزار خوبي نه براي خود و خانواده و نه براي جامعه و کشور بود.

تلاش همه ارگان‌ها براي موفقيت در زمينه بهداشت
رئيس جمهور در ادامه گفت: همه ارگان‌هاي ذي‌ربط بايد تلاش کنند در زمينه بهداشت موفق شويم و بعد به سمت درمان برويم.
روحاني اظهار داشت: علم و پيشرفت فناوري کار شما را آسان کرده، راه‌هايي که امروز براي تشخيص بيماري داريد با ديروز کاملا متفاوت است و از طرق مختلف تشخيص را براي پزشکان و بالتبع درمان را سهل کرده است.
وي گفت: اما در عين حال همه اين وسايل تشخيص و درمان مشکلات و آثار جانبي هم دارد يعني ضمن اينکه شما درمان مي کنيد شما بيمار هم مي کنيد مانند مصرف داروهاي شيميايي.
رئيس جمهور افزود: بي ترديد همه ما مي دانيم بايد کاري کنيم که به درمان نرسيم به همين خاطر گفتند وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکي يعني اول بهداشت است.
روحاني گفت: چه کنيم که نيازي پيدا نکنيم؟ البته نه براي دوستي با پزشک، بلکه براي درمان خدمت پزشک نرسيم؟
وي افزود: براي اينکه در زمينه بهداشت فعال شويم تنها وزارتخانه بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکي قادر نيست بار سنگين اين کار را بر عهده بگيرد.
آقاي روحاني گفت: همه ارگان هايي که به نحوي بر مواد غذايي نظارت مي کنند و براي استانداردسازي محصولات غذايي کمک مي کنند در اصل به بهداشت کمک مي کنند.
رئيس جمهور افزود: بهداشت چگونگي سم پاشي مزرعه و باغ، بارورکردن زمين، بارور کردن بذر و همه و همه را شامل مي شود.
روحاني بهداشت را اولين قدم دانست و گفت: دولت در اين زمينه آماده است تمام تلاشش را به کار گيرد و همه ما بايد تلاش کنيم در زمينه بهداشت موفق شويم و سپس به سمت درمان برويم.
وي افزود: البته طبيعي است که هر مقدار در زمينه بهداشت تلاش کنيم درمان کمتر مي شود، مشکلات جامعه کاهش مي يابد و جامعه اي سالم تر خواهيم داشت.
رئيس جمهور در ادامه گفت:‌ در خارج کشور هنگامي که فردي به عنوان مسئول بيهوشي در اتاق عمل حاضر مي شود مفصل با بيمار صحبت و او را از نگراني خارج مي کند و در ايران هم قاعدتا همين گونه است که چون خوشبختانه من زياد بيمار نشدم از آن اطلاع کافي ندارم.
حسن روحاني افزود: خود اين حرف زدن در به هوش آمدن بيمار مؤثر است و او با شرايط مناسب به هوش مي آيد، حال فرض کنيد پزشکي با اخلاق نامناسب و ناسازگار با کرامت انساني با بيمار مواجه شود، آن هنگام چه اتفاقي رخ مي دهد؟
رئيس جمهور تصريح کرد: يک جراح وقتي باند را باز مي کند و خود او پاي و دست مريض را مي شويد و تميز مي کند کارش بسيار تأثيرگذار خواهد بود، شايد بگوييد فرصت چنين کارهايي با توجه به شلوغي مراکز درماني و ناکافي بودن امکانات پيش نمي آيد، حال آنکه معتقدم اين کارها خيلي وقت نمي برد و نوع رفتار ما با بيماران بسيار مهم است.
وي خطاب به حاضران در نشست رؤساي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور گفت: شما فرهيختگان اين کشور هستيد بنابراين افرادي را تربيت مي کنيد که سلامت جامعه ما را تضمين مي کنند، بياييد به جاي پزشک، حکيم تربيت کنيم، ما حکمت مي خواهيم، علاوه بر تشخيص و درمان، حکيم بودن و برخورد با مردم و کرامت با مردم بسيار مهم است و اخلاق پزشکي از همينجا آغاز مي شود.
روحاني با تأکيد بر اينکه پزشکان ما بايد شهامت و شجاعت بيشتري به خرج دهند، گفت: بيمار ممکن است از شما تقاضايي داشته باشد و چيزي بخواهد و براي گرفتن آزمايش و عکس اصرار کند که اگر واقعا پزشک تشخيص دهد چنين کاري لازم نيست و آن را تجويز کند، با اخلاق پزشکي ناسازگار است.
وي خاطرنشان کرد: البته منظور بحث مخارج و پول نيست بلکه بحث اين است که پزشک سلامت او را با چنين تجويزي در معرض مخاطره قرار مي دهد، حال آنکه بنا بر حکمت بايد به بيمار بگويد که تو به اين کار نياز نداري و براي تو مضر است و من اين کار را براي تو انجام نمي دهم.
بايد بار سفر را براي بيماران کوتاه کنيم
رئيس جمهور در ادامه گفت: امان از اين نسخه درمان که بعضي ها فکر مي‌کنند بايد اين نسخه پر شود، نسخه ورقه امتحاني نيست.
روحاني افزود: در دانشگاه که بوديم بعضي استادان وجبي نمره مي دادند که البته دوران قبل از انقلاب بود و آلان اينطور نيست ولي برخي پزشکان ما اينگونه هستند و نسخه پر مي‌کنند.
وي تاکيد کرد: نسخه نبايد بي مورد پر شود و دارو به مقدار ضرورت بايد تجويز شود و اين جزو اخلاق پزشکي است.
رئيس جمهور ادامه داد: آمارها نشان مي دهد مصرف دارو در ايران دو برابر متوسط مصرف جهاني است و اگر کشور بخواهد خودکفا باشد پزشکان بايد به مقدار ضرورت براي بيماران دارو تجويز کنند و پزشکان ما در اين زمينه وظيفه سنگيني بر عهده دارند.
روحاني افزود: کيفيت و کميت خدمات پزشکي در بيمارستان‌ها و مراکز درماني بر دوش رؤساي علوم پزشکي دانشگاه‌هاست و ما بايد کاري کنيم که بيمار در کوتاه ترين سفر درمان شود نه اينکه براي درمان از روستا به شهر يا تهران بيايد، خدمات درماني در بخش ها و روستاها کجاست که بيماران مجبور مي‌شوند به تهران بيايند؟
وي تصريح کرد: بايد بار سفر را براي بيماران کوتاه کنيم و در صورتي که ضرورت باشد بيمار به شهر يا استان يا تهران بيايد.
رئيس جمهور گفت: البته اين را قبول دارم که امکانات پزشکي و بهداشتي با منابعي که داريم تناسب ندارد ولي از شناختي که از وزير بهداشت دارم مي‌دانم که وي پيگير رفع مشکلات بهداشتي و درماني بيماران است و به صورت مرتب مسائل درماني را در مراکز بهداشتي و بيمارستان‌ها دنبال مي‌کند.

وزير بهداشت: ضرورت کار جهادي در حوزه بهداشت
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي بر استفاده از حرکت‌هاي جهادي براي ساماندهي وضعيت بهداشت و درمان کشور تاکيد کرد.
هاشمي در اجلاس روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور ضمن ابراز خرسندي از حضور رئيس جمهور در اين مراسم گفت: هميشه رسم بر اين بوده است که روساي دانشگاه ها خدمت شما، رئيس جمهور مي رسيدند ولي اين بار بسيار خوشبختيم که حضور شما را در جمع خود داريم.
وي خطاب به رئيس جمهور افزود: نخستين بار شما را در قرارگاه خاتم الانبياء در دوران دفاع مقدس در حالي که مسئوليت مهمي داشتيد زيارت کردم و امروز به عنوان وزير در خدمت شما هستم.
وزير بهداشت با اشاره به اينکه دغدغه امروز من مهندسي مجدد بهداشت و درمان کشور است گفت: راه حل اين مهم نيز در جنس کارهاي جهادي دفاع مقدس است و بايد براي اين کار برپايه اخلاص و توکل، جهاد علمي و عملي کرد.
هاشمي با بيان اينکه روساي دانشگاه ها نيز توسط شما به اين سمت منصوب شده اند و همگي آماده هرگونه فداکاري هستند افزود: شما از برنامه ريزي و خدمات انجام شده و مشکلات اين حوزه آگاهيد و ما به رغم همه کاستي ها در مسير آينده اميدوار و مصمم هستيم.
وزير بهداشت با بيان اينکه در مسير بهسازي روش هاي اجرايي خدمت به مردم و افزايش رضايت‌مندي و بهره‌وري در مراکز درماني و فضاي نقدپذيري در دانشگاه تلاش مي کنيم گفت: اميدوارم در پايان اين راه در نزد خدا و ملت ايران موفق باشيم.

۱۳۹۲/۱۲/۳

اخبار مرتبط