نسخه چاپی

پایان 13 سال جنگ ناتو در افغانستان

سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) روز یكشنبه رسما ۱۳ سال جنگ در افغانستان را طی مراسمی در مقر نظامی خود در كابل به پایان رساند.

به گزارش نما، در یک مراسم رسمی که در مقر فرماندهی نیروهای ناتو در کابل برگزار شد، مأموریت رزمی نیروهای ایساف به رهبری ناتو رسما پایان یافت و بعد از این نیروهای ناتو مستقر در افغانستان فقط در آموزش نیروهای افغان مشارکت خواهند کرد و نقش آنان حمایتی خواهد بود.



در این مراسم ژنرال جان کمپ‌بیل، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان از فداکاری‌های نیروهای افغان و نیروهای تحت فرمانش ستایش کرد.



قرار بود این مراسم در اول ژانویه سال ۲۰۱۵ میلادی برگزار شود ولی سه روز زودتر از زمان تعیین شده دایر شد.



به گزارش بی بی سی، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان گفت که در ۱۳ سال گذشته نیروهای ناتو در کنار نیروهای افغان جنگیدند و فداکاری کردند؛ در ماموریت جدید نیز این نیروها همراه با نیروهای افغان خواهند بود.





او تاکیدکرد که راه بازگشت به روزهای تاریک و گذشته وجود ندارد و نیروهای ناتو و افغان میدان را برای مخالفان خالی نخواهند گذاشت.



محمدحنیف اتمر، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز از فداکاری نیروهای بین‌المللی در این کشور ستایش کرد و گفت: «فراموش نمی‌کنیم که پسران و دختران شما در خاک ما کشته شدند، آنان فرزندان ما هم ‌هستند.»



او افزود که اکنون فرزندان افغانستان رهبری را بدست دارند و برای تامین امنیت می‌جنگند و انشالله کامیاب خواهند شد.



براساس توافق افغانستان و ناتو سال ۲۰۱۴ پایان نقش نظامی نیروهای ناتو در افغانستان است. شمار نیروهای آمریکایی و ناتو که زمانی به ۱۵۰ هزار نفر می‌رسیدند اکنون به ۱۵ هزار نفر کاهش یافته است.



نقش این نیروها آموزش و حمایت از نیروهای امنیتی افغان خواهد بود و نیروهای افغان مسئولیت جنگ و تامین امنیت این کشور را به عهده خواهند داشت.



اکنون نیروهای امنیتی افغانستان به بیش از ۳۵۰ هزار نفر می‌رسند.





آموزگاران بین المللی نیروهای امنیتی افغان می‌گویند که آنان اکنون از قابلیت لازم برخوردارند. این نیروها روحیه بالا و تجهیزات خوب دارند و از نظر فنی نیز قادرند که تجهیزات مدرن را با اعتماد کامل استفاده کنند و توانایی این نیروها در انجام حملات دقیق توپخانه نیز افزایش یافته است.



این نیروها همچنین در واکنش به حملات اخیر شورشیان در شهرهای افغانستان بخصوص کابل از خود قابلیت بالای نشان دادند.



با تمام اینها اکنون نیروهای امنیتی افغان از نظر پوشش هوایی و تامین بودجه با مشکلات جدی روبرو است و تمام حقوق کارمندان پلیس و ارتش ملی افغانستان از کمکهای بین‌المللی بخصوص آمریکا و ناتو تامین می‌شود.



به گزارش صدای آمریکا، در اوج فعاليت‌های جامعه بين‌المللی در افغانستان، تعداد ۱۴۰هزار سرباز از ۵۰ کشور برای مبارزه با تروريسم و حفظ امنيت در این کشور حضور داشتند. از سال ۲۰۰۱ تاکنون نزديک ۳۵۰۰ سرباز در راه اين ماموريت کشته شده‌اند.



نیروهای بین المللی بعد از سال ۲۰۰۱ میلادی وارد افغانستان شدند و در این مدت ۳ هزار و ۴۸۵ نفر آنان در این کشور کشته شدند که آمریکا با دو هزار و ۳۵۶ بیشترین و بریتانیا بعد از آن با ۴۵۳ نفر کشته در مقام دوم قرار دارد.

۱۳۹۳/۱۰/۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...